Nissan налагодить виробництво електричних Juke та Qashqai у Великій Британії

Nissan налагодить виробництво електричних Juke та Qashqai у Великій Британії

24 листопада 2023
0

Компанія Nissan оголосила, що після «місяців переговорів» досягнуто згоди з урядом Великої Британії, яка дозволить зберегти тисячі робочих місць на заводі компанії Сандерленді. Наразі цей майданчик випускає два бензинових кросовера та електричний Nissan Leaf. На їхньому виробництві зайнято близько 6000 осіб.

Як повідомило видання Autocar, в переговорах брали участь прем'єр-міністр Ріші Сунак та канцлер казначейства Великобританії Джеремі Хант. Nissan обіцяно «значне» державне фінансування. Сама ж компанія, за деякими даними, інвестує в проєкт понад 1 мільярд фунтів стерлінгів ($1,25 млрд).

Наразі Nissan будує в Сандерленді завод із виробництва акумуляторів потенційною потужністю до 35 ГВт.год на рік. Це близько третини тієї потужності, яка, як очікується, знадобиться Великій Британії до 2030 року.

Нещодавно Nissan оголосив, що запускатиме електромобілі тільки в Європі. Продажі автомобілів бренду з двигунами внутрішнього згоряння в цьому регіоні закінчаться з 2030 року. Терміни виходу на ринок електричних Qashqai та Juke не називаються, тоді як їх паливні версії представлені на ринку два та чотири роки відповідно.

У 2022 році Qashqai став автомобілем, що найбільше продається у Великій Британії. Продажі моделі склали майже 43000 одиниць, або 20% всіх автомобілів, побудованих з моменту запуску місцевого виробництва у 2007 році.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація