Nissan не вдається досягти планового виробництва електрокросовера Ariya

Nissan не вдається досягти планового виробництва електрокросовера Ariya

14 березня 2023
0

Nissan планував розпочати серійне виробництво електричного кросовера Ariya ще у 2021 році. Але через глобальний дефіцит напівпровідників у компанії виникла низка проблем, які інсайдери називають «надзвичайно серйозними».

Кілька місяців тому Nissan почав відвантажувати кросовери клієнтам, але у дуже невеликій кількості. Хоча спочатку планувалося виробляти 400 електромобілів на день, що відповідає 148 тисячам на рік. Причиною затримки стала низка виробничих проблем на Intelligence Factory («Фабрика інтелекту») у Точiґi, Японія. Зокрема, із лінією фарбування та у ланцюжку поставок.

У компанії проблеми із виробництвом Ariya не коментують. За оцінками експертів, цього року Nissan навряд чи вдасться зібрати 100 тисяч електрокросоверів. Частково це пов’язують із падінням продажів електромобіля Nissan Leaf. З моменту виходу на ринок у 2010 році хетчбек пережив лише одне оновлення у 2018-му, чим і пояснюється падіння попиту. У 2020-му Leaf поступився своїм титулом найбільш продаваного електромобіля всіх часів Tesla Model 3.

Друга причина - оскільки виробництво Nissan Ariya налагоджено в Японії, у США він не потрапляє під податкову пільгу на електромобілі у розмірі 7500 доларів. Це досить істотна сума, щоб віддати перевагу «американському» автомобілю. У США цінник кросовера стартує від 43 190 доларів.

На місцевому ринку Nissan Ariya доступний у передньо- та повнопривідній версії. У стандартній комплектації ємність тягової батареї становить 63 кВт.год, але можна замовити блок на 87 кВт.год. З місця до 96 км/год передньопривідний електрокросовер прискорюється за 4,8 секунди.

З більшою батареєю, повним приводом та запасом ходу 490 км (по EPA) кросовер коштує від 50 190 доларів. Монопривідна версія із мотором на 394 к.с. та батареєю на 87 кВт.год - від 54 190 доларів. Але із урахуванням опцій цінник може перевищити 60 тисяч.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація