Nissan збереже назву Leaf, але випустить «абсолютно новий» автомобіль

Nissan збереже назву Leaf, але випустить «абсолютно новий» автомобіль

25 листопада 2022
1

Компанія Nissan планує випустити замість Nissan Leaf «абсолютно новий» автомобіль, але при цьому збереже назву Leaf. Про це в кулуарах автосалону в Лос-Анджелесі розповів один із топ-менеджерів Nissan, повідомило іспанське видання Motor.

Перше покоління електромобіля Nissan Leaf з'явилося у 2010 році. Наразі покупцям пропонують його друге покоління. До 2025 року Nissan зніме з конвеєра Leaf другого покоління. Замість нього з'явиться абсолютно новий автомобіль. І це буде не електричний хетчбек, а кросовер. Але він збереже назву Leaf.

Тобто Leaf третього покоління не матиме. Чому? Для цього є вагома причина.

В останні роки продажі Leaf знизилися через появу великої кількості різних кросоверів, у тому числі електричних кросоверів. Покупців більше приваблюють кросовери. У Європі, наприклад, зараз кожен другий зареєстрований транспортний засіб - це кросовер. Тому, звичайно, цілком логічно перетворити Leaf на паркетник.

Очікується, що кросовер Nissan Leaf збудують на платформі CMF-EV. У продажу він з'явиться у 2024 році. На жаль, Nissan поки не став відкривати подробиці про цю новинку. Ми знаємо лише, що для Європи новий Leaf випускатимуть у Великій Британії. Там зараз випускають і модель другого покоління.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Andriy86  

Сьогодні вже соромно випускати електромобіль без продуманого термоменеджменту, а це означає і захисту, батареї,яка є найдорожчим компонентом автомобіля.

+2-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація