Інноваційний міні електрокар Hopper Mobility піде в серійне виробництво

Інноваційний міні електрокар Hopper Mobility піде в серійне виробництво

15 січня 2023
0

Німецький стартап Hopper Mobility, який розробляє гібрид електровелосипеда та автомобіля, за три місяці зміг зібрати понад 580 000 євро в рамках нового раунду краудфандингу. Зібрані інвестиції підуть розвиток серійного виробництва.

Як повідомила компанія, це заплановано на другу половину 2023. Виробництво пілотної серії планується розпочати у першому кварталі 2023 року.

За останні кілька місяців Hopper звернувся до мережі приватних інвесторів Companisto із проханням інвестувати в компанію. Інвестиції були можливі від 250 євро. 280 інвесторів зібрали суму понад 580 тисяч євро.

Хопер - це транспортний засіб з трьома колесами, двома сидіннями, дахом та кермовим колесом. За правилами дорожнього руху хопер - це велорикша, але компанія обіцяє комфорт легкового автомобіля. Маючи класифікацію pedelec (електричка до 25 км/год), бункер можна також використовувати на велосипедних доріжках. У салоні можуть розміститися двоє дорослих або один дорослий та двоє дітей, а багажник має місткість 90 літрів. Також доступний вантажний варіант, який пропонує місце зберігання до 290 літрів вантажного об'єму замість другого сидіння.

За попередньою інформацією на сайті компанії, електромобілю-роверу потрібно лише 2 кВт.год/100 км. Порівняно із звичайними електромобілями це лише сьома частина споживаної потужності на тій самій відстані. Дальність дії становить до 60 кілометрів і може бути збільшена вдвічі до 120 кілометрів за допомогою додаткової батареї. Акумулятори знімні та заряджаються від будь-якої розетки. Як розширення планується встановити сонячну панель на даху для майже автономної роботи (до 5 км додаткового пробігу за годину сонячного світла).

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація