Northvolt і Scania представили «витривалий» акумулятор для важких електровантажівок

Northvolt і Scania представили «витривалий» акумулятор для важких електровантажівок

20 квітня 2023
0

Scania і Northvolt представили спільно розроблену батарею для важких електровантажівок. Згідно з перевірочними випробуваннями, призматичний літій-іонний елемент має термін служби 1,5 мільйона кілометрів.

Батарею було розроблено в рамках партнерства з розвитку між двома компаніями, про яке було домовлено в січні 2018 року.

Окрім призматичного формату елемента, ємності 157 А.год і номінальної напруги 3,6 вольта, жодних додаткових відомостей про новий елемент для вантажівок не надається. Тому зовнішні розміри, хімічний склад та щільність енергії невідомі.

«На початку цього партнерства Northvolt і Scania узгодили амбітний графік розробки високоефективного елемента батареї, який повинен уможливити їхні плани електрифікації важких навантажень», - говорить генеральний директор і співзасновник Nothvolt Пітер Карлссон. «Пройти значну фазу розробки та валідації, а тепер поставити клітини від Northvolt Ett, які перевершують наші початкові очікування щодо продуктивності, є величезним досягненням для всіх учасників».

«Коли ми почали розробку акумуляторної батареї, ми прагнули до високої продуктивності, низьких експлуатаційних витрат і тривалого терміну служби», - додає генеральний директор Scania Крістіан Левін. «Ми вибрали комірку, яка повинна забезпечити термін служби важкого автомобіля Scania 1,5 мільйона кілометрів. Випробування показують, що цю вимогу можна не тільки виконати, але навіть перевищити».

Джерело: Україна Електро
Фото: Scania

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація