Нові ПДР: платні дороги, електромобілі й велосипедисти-королі

Нові ПДР: платні дороги, електромобілі й велосипедисти-королі

04 листопада 2021
4

З 1 листопада 2021 року почали діяти нові Правила дорожнього руху. Ця редакція – наймасштабніша за останні декілька років – включає зміни до знаків, до розмітки, а також сприяє полегшенню розвитку велосипедної інфраструктури.

Нарешті в ПДР відбиті зміни, які ми давно вже бачимо на наших дорогах (приміром, поява електромобілів і зарядних станцій). Крім того, нові Правила показують, куди дорожня інфраструктура рухатиметься далі (наприклад, введені знаки «Платна дорога» й таблички для перехоплювальних паркінгів).

Як водіям, так і велосипедистам відтепер потрібно бути уважнішими. Перші мають звертати увагу на нові знаки та розмітку, яка дозволяє велосипедистам рухатися поруч із моторизованим транспортом.

Другі мусять пам’ятати, що принаймні на початках введення нових правил водіям потрібен «акліматизаційний» період (ми ж із вами не маємо ілюзій, що не всі водії переймають нові Правила з дня їхнього введення, чи не так?).

Про зміни, що відбулися, читайте в нашій пояснювальній статті про нові Правила дорожнього руху, а також про те, коли прописані на папері нововведення відіб’ються на вигляді вулиць наших міст.

Автор:   Джерело: InfoCar.ua
Фото: U-Cycle

Обговорення новини

Грінго 85  

Я даде не знаю хороши эти изменения или нет. Дело еще в том что вело-мото водителя практически не соблюдают пдд. Чтоб из новой разметки не было проблем больше чем было до разметки.

+6-2ВІДПОВІСТИ  
Linxter  

Билли Бонс, это однозначно хорошо, уж лучше велодорожки по краям чем припаркованные раком на тротуарах машины из-за которых потом пробки и дискомфорт всем участникам дорожного движения

+2-7ВІДПОВІСТИ  
Грінго 85  

Linxter, от части согласен с вами. Но чтоб по нормальному до должны быть многоэтажные парковки а адекватные деньги. А куда людям деваться если нужно припарковать машину на краю дороги? Примеру нужно куда-то срочно а такси не дождешься что тогда делать? Да и этот сраный вирус, люди бояться в общественном транспорте ездить. Вот так и получаеться. Но это сугубо мое мнение.

+3-3ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація