Нові електромобілі втрачають до половини своєї вартості за рік

Нові електромобілі втрачають до половини своєї вартості за рік

08 квітня 2024
0

На електромобілі припадає половина з 10 автомобілів, які найбільше знецінилися після року експлуатації, що робить їх потенційно цікавими варіантами на ринку вживаних авто. угодами для вживаних автомобілів.

Якщо вас цікавить лише сума, яку ви можете заощадити, немає кращого сегмента, ніж електромобілі. Згідно з дослідженням iSeeCars, великі питання стосовно ресурсу батарей вплинули на стрімке падіння цін на електромобілі на вторинному ринку. Електромобілі Volkswagen ID.4, Hyundai IONIQ 5, KIA EV6 і Nissan Leaf втрачають понад 30 відсотків своєї вартості в перший рік володіння.

Однак «королем амортизації» є Mercedes-Benz EQS. При середній ціні вживаного електромобіля у 71 231 долар, покупці можуть заощадити до 65 143 доларів, або 47,8 відсотка вартості нового авто, купуючи вживаний електромобіль.

У попередніх опитуваннях ціна була названа одним із головних факторів, що перешкоджає зростанню кількості електричних транспортних засобів на дорогах у Європі та США, але дані iSeeCars свідчать про те, що якщо покупці готові купувати вживані машини, то ціни на електромобілі з пробігом цілком прийнятні.

Наприклад, через рік Nissan Leaf втрачає 45,7% своєї вартості та коштує в середньому 18 756 доларів. За даними дослідження, серед електромобілів, які найменше подешевшали за останні 12 місяців, лідируючі позиції займають Tesla Model X і Model Y. Остання втратила 8,3 відсотка своєї вартості, а більший електричний кросовер подешевшав лише на 6,9 відсотка.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація