Новітні китайські електромобілі виявилися безпечнішими за європейських конкурентів

Новітні китайські електромобілі виявилися безпечнішими за європейських конкурентів

13 липня 2023
0

Новітні китайські електромобілі Nio ET5 і EL7 отримали п'ятизіркові оцінки в краш-тестах Euro NCAP. Уже зовсім скоро моделі дебютують на європейському ринку. Про це розповіли на сайті Autocar.

Електричний седан Nio ET5 і електрокросовер EL7 стали першими автомобілями, які пройшли оновлені тести безпеки Euro NCAP. У 2023 році нові авто для отримання найкращих результатів повинні вміти виявляти мотоциклістів і вразливих учасників дорожнього руху.

Уперше в краш-тести включені удари під час перетину автомобілів, лобові зіткнення двох авто й моніторинг стану водія. Nio ET5 і EL7 змогли впоратися з цими випробуваннями.

Nio ET5 набрав 96% за захист дорослих пасажирів і 85% за захист дітей. Ще 83% модель отримала за виявлення вразливих учасників дорожнього руху.

Nio EL7 отримав 93% зі 100% за захист дорослих пасажирів і 85% за захист дітей. За виявлення вразливих учасників дорожнього руху електрокросовер набрав 80%. Для порівняння, дорожчий Audi Q8 E-tron отримав 79%.

Деякі європейські конкуренти Nio ET5 і EL7 набрали менше балів за безпеку дорослих пасажирів і дітей. Моделі надійдуть у продаж у Європі вже до кінця 2023 року.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація