Новий Honda Civic став гібридом

24 березня 2022
0

Компанія Honda представила гібридний Civic одинадцятого покоління для Європи. Хетчбек отримав силову установку e-HEV від CR-V, одинадцять подушок безпеки, широкий перелік асистуючих систем та, вперше в історії моделі, композитні двері багажника. У продаж п'ятидверки надійде восени 2022 року.

Стратегія Honda в Європі – повна відмова від машин зі звичайними ДВС та заміна їх гібридами та електрокарами. Першим у цій історії став Jazz. Потім японці вивели на ринок CR-V e-HEV і, нарешті, минулого року покупцям став доступний HR-V e-HEV. Щоб пазл склався, не вистачало лише гібридного Civic, але тепер він теж представлений. Причому з установкою як у старшого CR-V.

Якщо в Сполучених Штатах Civic буде доступний «атмосферник» 2.0 (160 л.с., 187 Нм) та «турбочетвірка» 1.5 (182 л.с., 240 Нм) у парі з варіатором або шестиступінчастою «механікою», то в Європі у хетчбека є лише система e-HEV. Це працюючий за економічним циклом Аткінсона новий бензиновий двигун 2.0 з термічним ККД 41 процент, два електромотори, літій-іонна батарея та трансмісія з фіксованим передавальним числом.

Комбінована «потужність» установки - 184 кінські сили і 315 Нм крутного моменту. Хоча у кросовера CR-V вона трохи вища: 212 сил при тому самому моменті. Електрична частина системи стала компактнішою і легшою. Як і раніше доступні три режими роботи (ДВС, електрика та змішаний) та чотири їздові профілі: Eco, Normal, Sport і новий Individual. Середня витрата палива становить п'ять літрів на сотню, викиди вуглекислого газу - 110 грамів на кілометр.

Від попередника «одинадцятий» Civic відрізняється збільшеною на 35 мм колісною базою, розширеною задньою колією та покращеною шумоізоляцією. У підвісці - нові шарові опори з низьким коефіцієнтом тертя та переналаштовані передні амортизатори, що покращили динаміку та контроль у поворотах. Також на Civic вперше використовуються композитні двері багажника, які на 20 відсотків легші за звичайні, і передні сидіння з «розвиненою» підтримкою, що стабілізує все тіло.

До оснащення хетчбека також увійшла передня ширококутна камера, завдяки якій машина може розпізнавати пішоходів, розмітку і різні перешкоди. Ще одне нововведення - вісім сонарів, чотири спереду і чотири ззаду. До цього варто додати 11 подушок безпеки, у тому числі центральна, між водієм та пасажиром, і ціле різноманіття електронних помічників - від автономної системи екстреного гальмування до пробкового асистента. Продажі гібридних Civic у Європі стартують восени цього року.

Джерело: Honda

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація