Нововведення ОСАЦВ: штрафи та підвищені тарифи в 2021

Нововведення ОСАЦВ: штрафи та підвищені тарифи в 2021

22 вересня 2021
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Багато водіїв в Україні нехтують Законом "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", тому система ОСЦПВ з кожним роком змінюється, щоб зробити автолюбителів більш відповідальними. З 2019 року автострахування стало обов'язковим для всієї країни, але з часом з'явилося кілька нововведень, про які й досі знає не кожен.

Щоб уникнути неприємностей та штрафів від поліції, Finance.ua пропонує водіям швидку реєстрацію ОСАЦВ онлайн. Для реєстрації поліса, користувачеві потрібно буде налаштувати фільтри та вибрати потрібний варіант. Оформлення онлайн займає близько 15 хвилин.

Які нововведення в системі ОСЦПВ з'явилися в 2021

Підвищення тарифів

Для тих, хто регулярно порушує правила дорожнього руху, штрафи рахуються за високим тарифом. Страховики мають право стежити за порушеннями у центральній базі, та, в залежності від ситуації вживати заходів.

Штрафи за їзду без ОСЦПВ

Страховка є таким же обов'язковим документом, як і водійські права. Поліція має право перевіряти документи у будь-якого водія: за номером авто, страховки або через QR-код страхового поліса. Штрафи за відсутність ОСЦПВ можуть нараховуватися щодня.

Нові правила з техогляду: регресний позов

Працівники техсервісу будуть вносити інформацію про ТЗ в онлайн-базу: фото і координати автомобіля. Це потрібно для більш чесного заповнення діагностичних карт. Не варто забувати про те, що техогляд є обов'язковим при реєстрації страховки. У разі ДТП, водії без цієї процедури можуть позбутися виплат від страхової компанії. Працівники можуть пред'явити позов у ??разі ДТП, якщо винуватець не пройшов діагностичний огляд.

Щоб уникнути позовів та штрафів, або оформити автоцивілку в Дніпропетровську на сайті https://finance.ua/insurance/osago/in-dnipro, Києві, Харкові та в інших містах України можна на Finance.ua.

Джерело: Finance.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація