Нову Lancia Gamma показали не першому тизері

Нову Lancia Gamma показали не першому тизері

25 жовтня 2024
0

Lancia показала перше зображення нової моделі Gamma. Раніше про неї говорили як про електричний фастбек, здатний на одній зарядці проїхати до 700 кілометрів. Gamma матиме спільну з Peugeot e-3008, e-5008 і Opel Grandland платформу, а зовні вона нагадуватиме концепт Pu+Ra HPE.

Нова Lancia Gamma - це, вочевидь, той самий флагман, про який італійці коротко розповідали в 2023 році. Модель буде побудована на платформі STLA Medium і, за планом, стане на конвеєр історичного заводу Fiat у Мелфі у 2026-му. За типом кузова це буде фастбек, причому повністю електричний, із запасом ходу до 700 кілометрів, переднім або повним приводом.

Дизайн майбутніх «Лянч» окреслив концепт Pu+Ra HPE, потім - новий Ypsilon. Всю цю еклектику називають поєднанням форм культових моделей минулого з останніми трендами в галузі архітектури, моди та інтер'єрів. У салоні Gamma за допомогою ретельно підібраних кольорів і матеріалів обіцяють створити атмосферу італійської вітальні, і використовувати для цього будуть, зокрема, вторсировину.

Оригінальну «Гамму» випускали з 1976 до 1984 року (таке саме ім'я носила модель 1910 р.). У неї була передньомоторна компоновка, передній привід і два типи кузова: чотиридверний фастбек і купе. Спочатку для моделі планували двигуни V6, але в підсумку зупинилися на опозитних «атмосферниках» 2.0 і 2.5, що розвивають 115/120 і 140 кінських сил відповідно. Коробок передач теж було дві: п'ятиступінчаста «механіка» і чотиридіапазонний автомат.

Джерело: Мотор
Фото: Stellantis

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація