Новий Dacia Duster 2024 провалив європейські краш-тести

Новий Dacia Duster 2024 провалив європейські краш-тести

10 липня 2024
5

Безпеку Dacia Duster третього покоління перевірили в краш-тестах. Результати випробувань не вражають. Їх результати опублікували на сайті організації EuroNCAP, яка проводила краш-тести.

Новий Duster 2024 отримав лише 3 зірки з 5 можливих. Захист дорослих оцінили в 70%, дітей - у 84%, безпеку для пішоходів - у 60%, а електронні системи безпеки - в 57%.

Експерти EuroNCAP відзначили, що під час лобового зіткнення існує суттєва загроза для грудної клітки водія та задніх пасажирів. Капот кросовера небезпечний для пішоходів під час наїзду. Також Dacia Duster 2024 отримав невисокі оцінки за роботу електронних «помічників».

Варто відзначити, що краш-тест Duster другого покоління у 2017 році також оцінили в 3 зірки, проте з того часу стандарти EuroNCAP стали суворішими.

Нагадаємо, що кросовер Dacia Duster 2024 уже вийшов на європейський ринок і коштує від 19 290 євро. Кросовер став виразнішим на вигляд та сучаснішим усередині. Модель пропонують у бензинових та гібридних версіях потужністю до 145 к.с.

Джерело: Фокус
Фото: EuroNCAP

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Alf8  

Цікаво, а якщо була б одна зірка, то це би якось вплинуло на продажі?)

ВІДПОВІСТИ  
3xcool  

Alf8, так, Для багатьох це вирішальний фактор, особливо для людей, які купують нові автівки і планують на них проїхати умовні 5-7 років та 100.000 км. В такому випадку умовна надійність це клопіт наступного власника, а от безпека це те, з чим ти стикаєшься кожен день.
Але це бюджетне авто, тому й такі показники. Хоча в свій час, бюджетна сузукі вітара досить добре себе зарекомендувала на краш-тестах.

+1ВІДПОВІСТИ  
Alf8  

3xcool, так в тому і питання, що це дешеве авто, люди, котрі купляють Дастер, не особливо то й вибирають

+1ВІДПОВІСТИ  
avtoman  

100000 км за 5-7 років це для пенсіонера, я по 25000 т км на двох авто намотую в рік а а це 100000 км за 4 роки, для мене новий дастер вже відпав як авто для рибалки і охоти так як вони відмовились від дизеля для мене мене це пріоритет.

+2ВІДПОВІСТИ  
RaMoNVicious  

avtoman, не всі так багато їздять. Я на одному авто не накатав ще і 60К км за майже 3 роки. При тому що їзжу практично кожен день і не тільки по місту.

+2-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація