Новий Volvo EM90 надійшов у виробництво

Новий Volvo EM90 надійшов у виробництво

06 лютого 2024
0

Стартувало серійне виробництво Volvo EM90. Перший мінівен в історії шведської марки збирають у Китаї на потужностях концерну Geely (він є власником Volvo). Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Новий Volvo EM90 збирають на одному конвеєрі з моделями бренду Zeekr. Це не дивно, адже мінівен створено на базі електрокара Zeekr 009. Ціна Volvo EM90 стартує з $115 000. Спочатку він з'явиться в Китаї, а потім вийде на європейський ринок.

Перший мінівен Volvo досягає 5,2 м завдовжки і вирізняється стриманим гранованим дизайном з коротким капотом. Модель дебютувала в шестимісному виконанні, причому крісла першого і другого ряду отримали електропривод, вентиляцію і масаж. У внутрішньому оздобленні використані шкіра, дерево і навіть кришталь.

Комплектація Volvo EM90 також охоплює 15,4-дюймовий тачскрін, тризонний клімат-контроль, пневмопідвіску, акустику Bowlers&Wilkins з 21 динаміком і набір систем безпеки.

Спочатку електромобіль Volvo EM90 випускатимуть у задньопривідній 272-сильній версії з батареєю ємністю 116 кВт.год. Він здатний розігнатися до 100 км/год за 8,3 с і проїхати 738 км без підзарядки. Пізніше очікується більш потужний повнопривідний варіант.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація