Обрано найбільш дружні до навколишнього середовища автобуси

Обрано найбільш дружні до навколишнього середовища автобуси

15 жовтня 2022
0

На виставці Next Mobility Exhibition в Мілані визначені переможці міжнародного конкурсу Sustainable Bus Award 2023 («Дружній до навколишнього середовища автобус»). Компетентне журі, до якого входять журналісти провідних профільних видань Європи, обрали кращих з кращих у трьох номінаціях: Urban, Intercity и Coach.

У номінації міських автобусів (Urban) переможцем став низькопідлоговий електробус турецького виробництва - Karsan e-ATA 12. Це представник нового покоління моделей на електротязі - довжиною 10, 12, і 18 м, яке з’явилося наприкінці 2021 року. Всі вони мають повністю рівну підлогу, а 95% їх компонентів можуть бути перероблені для вторинного використання.

Кращим міжміським автобусом (Intercity) став IVECO Crossway LE Hybrid CNG. Він оснащується двигуном на стисненому газі і технологією «м'якого» гібрида з модулем Voith. У підсумку витрата палива знижується на 15%, а сукупна вартість володіння - на 5%. При використанні біопалива можна домогтися скорочення викидів СO2 на 84%. Відзначимо, що на європейському ринку в даному сегменті (клас II) число газомоторних автобусів в 2021 році збільшилося на 60%, в порівнянні з 2020 роком.

Що ж стосується туристичного сегмента, то переможцем у номінації Coach став іспанський лайнер Irizar i6S Efficient. Ця машина витрачає на 15% менше палива, ніж попередник, завдяки поліпшеній на 30% аеродинаміці та великій кількості композитних матеріалів, які полегшили автобус на 950 кг.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація