Оголошено найкращу вантажівку 2024-го року

Оголошено найкращу вантажівку 2024-го року

23 листопада 2023
0

У рамках виставки комерційних автомобілів Solutrans 2023 у Ліоні відбулося нагородження переможця престижного конкурсу на звання «Міжнародної вантажівки 2024 року» (International Truck of the Year 2024). На цей раз претендентами стали п'ять машин, причому чотири з них - на електротязі. Це середньотоннажник Fuso eCanter та вантажівки важкого класу - Mercedes-Benz eActros 300/400, Scania 45S та Volvo FH Electric. А ось єдина машина з ДВЗ - модель для будівельного сегменту DAF XF Construction.

Журі, до якого входять журналісти з 24 профільних видань Європи, винесло наступний вердикт. Найкращим із цієї п'ятірки, який набрав більшу кількість балів - 84, а отже отримав заповітне звання «Міжнародна вантажівка року 2024» став Volvo FH Electric Таким чином, це перша перемога електровантажівки в історії конкурсу.

Журналісти IToY високо оцінили продуктивність, плавне прискорення, безшумність і відсутність вібрацій електричної трансмісії FH Electric, заснованої на двох або трьох електродвигунах постійною потужністю 330 або 490 кВт в поєднанні з коробкою передач I-Shift останнього покоління. Не менш важливим для перемоги FH Electric став широкий вибір конфігурацій осей для тягачів та шасі, наявність чотирьох версій кабіни та модульний асортимент акумуляторних блоків - від двох до шести.

Зазначимо, що у конкурсі International Truck of the Year два останні роки перемагали автомобілі марки DAF: так звання «Вантажівка року 2022» дісталося ціому сімейству машин XF, XG і XG+, а титул «Вантажівка року 2023» присудили машинам DAF більш легкої серії - XD.

Джерело: Авто Центр
Фото: Volvo Trucks

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація