ОККО стала партнером проєкту Reskilling Ukraine з навчання жінок-водійок

ОККО стала партнером проєкту Reskilling Ukraine з навчання жінок-водійок

15 травня 2024
0

Щоб допомогти українським жінкам-водійкам опанувати керування великотоннажними вантажними автомобілями, масою понад 7,5 тонни, ОККО стала партнером навчального проєкту Reskilling Ukraine, що фінансується шведським урядом. У рамках курсу OnTrack для жінок-водійок компанія надаватиме свою експертну підтримку та знайомитиме слухачок курсу зі специфікою роботи великогабаритного транспорту на своїх розподільчих центрах, а в перспективі зможе пропонувати їм робочі місця.

Усі 18 учасниць курсу вже відвідали розподільчий центр ОККО на Київщині, де отримали детальну інформацію щодо нюансів процесу завантаження та розвантаження авто, можливостей працевлаштування.

«Ринок праці в умовах війни змінився, з'являються нові виклики для бізнесу, серед яких перекваліфікація жінок на професії, які раніше вважались більш чоловічими. Професійність немає гендеру, тому на вакансії водіїв наших розподільчих центрів та паливовозів ми готові наймати як чоловіків, так і жінок», - КАЖЕ HR-ДИРЕКТОРКА ОККО ЄВГЕНІЯ КУЗЬМИНСЬКА.

«Ми вже співпрацюємо з 5 українськими бізнесами в рамках Reskilling Ukraine. Мережа ОККО має розвинений власний автотранспортний підрозділ, відповідно велику експертизу на ринку, тож, наше рішення запропонувати доєднатись до ініціативи було цілком логічним. Для нас також важливо, що мережа поділяє наші цінності розвитку рівних можливостей та інклюзії, що, з одного боку, дозволить подолати кризу на ринку праці, а з іншого - розширить можливості для працевлаштування жінок», - РОЗПОВІДАЄ МЕНЕДЖЕРКА ПРОЄКТУ RESKILLING UKRAINE ЄВА ТАТАРОВA.

Курс OnTrack від Reskilling Ukraine - це безкоштовна навчальна програма, яка надає можливість жінкам, що вже мають досвід водіння, отримати професію водійки вантажних автомобілів. Проєкт реалізує шведська неприбуткова організація Beredskapslyftet в партнерстві із Scania Україна. Загалом до кінця року Reskilling Ukraine має на меті завершити навчання 300 жінок.

Джерело: OKKO

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація