Оновлений KIA Sorento показали в Лос-Анджелесі

Оновлений KIA Sorento показали в Лос-Анджелесі

18 листопада 2023
0

У Південній Кореї KIA представила Sorento 2024 ще в серпні. Тоді як прем'єра північноамериканської версії приурочена до автосалону в Лос-Анджелесі. Американцям оновлений кросовер показали за кілька днів до відкриття шоу. Як стало відомо, оновилися лише «паливні» версії кросовера. Новий гібрид обіцяно не раніше 2025 модельного року.

У зовнішності нового KIA Sorento з'явилися елементи, характерні для флагмана електричної лінійки EV9. Зокрема, поруч зі знайомою решіткою радіатора сусідять тонкі Т-подібні фари. Логотип KIA перемістився на низько опущений капот. У новій комплектації X-Pro кросовер укомплектований 17,0-дюймовими колісними дисками із позашляховими шинами BF Goodrich.

У салоні все залишилося практично без змін. На передній панелі встановлений вигнутий екран, що складається з двох 12,3-дюймових дисплеїв. Із нового лише перероблені дефлектори вентиляції. Від того ж EV9 оновлений Sorento отримав низку передових технологій. У тому числі KIA Connected Car Navigation Cockpit та підтримку оновлень ПЗ «по повітрю».

Також оновлений кросовер стандартно оснащений «розумним» адаптивним круїз-контролем, який «вивчає» стиль водіння водія щодо прискорення та гальмування. До списку із десяти стандартних систем допомоги увійшло оновлене попередження про фронтальне зіткнення з функцією виявлення пішоходів. За доплату запропонована фірмова система Digital Key 2.0, яка дозволяє відкривати/закривати автомобіль зі смартфона.

Під капотом залишився колишній 2,5-літровий чотирициліндровий двигун з наддувом та без. У базовій версії віддача агрегату складає 191 к.с. та 245 Нм крутного моменту. Турбована версія видає 281 к.с. та 311 Нм. У пару «атмосфернику» передбачена 8-ступінчаста автоматична коробка переда, турбомотору - 8-ступінчаста роботизована з подвійним зчепленням. Привід - передній або повний.

Ціни на оновлений KIA Sorento 2024 року оголосять ближче до старту продажів. Паралельно з ним продаватиметься актуальний Sorento Hybrid EX. У базовій версії з 1,6-літровим чотирициліндровим турбомотором та одним електродвигуном на 227 к.с. він коштує 36 690 доларів.

Sorento Plug-In Hybrid 2024 року буде доступний тільки в комплектації SX Prestige вартістю 49 990 доларів. За ці гроші пропонують кросовер потужністю 261 к.с. з електричним пробігом 51 км.

Джерело: Авто Центр
Фото: KIA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація