Opel готує конкурента Nissan Leaf із запасом ходу 400 км

Opel готує конкурента Nissan Leaf із запасом ходу 400 км

01 липня 2022
0

Opel Astra та його британський близнюк Vauxhall Astra отримають електричну версію. Її продажі планують розпочати в 2023 році, а початкова вартість становитиме приблизно 35 тис. євро. Про це повідомляє видання Auto Express.

Новий Opel Astra-e (саме так назвуть електрокар) стане конкурентом Nissan Leaf, Volkswagen ID.3, а також нового MG4. Однак на відміну від суперників, він буде доступний не тільки як хетчбек, а й у кузові універсал - із містким 548-літровим багажником.

Як і молодші електромобілі Opel Mokka-e і Corsa-e, новий Opel Astra-e зовні мало чим відрізнятиметься від бензинових або гібридних версій. Швидше за все, він отримає спеціальні колісні диски з покращеною аеродинамікою, а дизайн передньої частини трохи змінять.

У салоні все обмежиться новою графікою віртуальної панелі приладів і дисплея мультимедіа. У списку доступних опцій будуть матричні фари, система напівавтономного водіння, камери кругового огляду, вентиляція і масаж сидінь.

Силову установку для Opel Astra-e 2023 запозичили в Peugeot e-308 (моделі побудовані на одній платформі ЕМР2). Хетчбек та універсал отримають 155-сильний мотор і літій-іонну батарею ємністю 54 кВт*год, а запас ходу складе 400 км.

Opel починає активну електрифікацію своєї лінійки. До 2024 року в усіх моделей марки будуть електричні версії, а з 2028 року компанія повністю відмовиться від бензинових і дизельних двигунів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація