Опубліковано фото унікального універсалу ЗАЗ «Славута»

Опубліковано фото унікального універсалу ЗАЗ «Славута»

16 вересня 2023
2

Опубліковано фото ЗАЗ-1103 «Славута» в кузові універсал. Автомобіль існує в одному-єдиному екземплярі. 

Незвичайний тюнінг ЗАЗ виконали в Запоріжжі Іваном і Михайлом Аверіними ще в 2006 році. Слід зазначити, що в лінійці моделі був і серійний універсал ЗАЗ-1105 «Дана», проте українським майстрам він не подобався - у нього і дизайн не найкрасивіший, і багажник невеликий.

«Славута» більша, ніж «Дана», тому для доопрацювання обрали саме цю модель. Їй повністю змінили задню частину - подовжили дах і додали вертикальне заднє скло.

Кузовні деталі виконали зі скловолокна. Універсал вийшов доволі просторим для своїх розмірів. Також звертають на себе увагу нові колісні диски. Творці авто планували дрібносерійне його виробництво, але в підсумку універсал ЗАЗ залишився в єдиному екземплярі.

Нагадаємо, що ЗАЗ-1103 «Славута» випускали з 1999 по 2011 роки і всього зібрали 141 898 авто. Після припинення випуску стандартної «Таврії» ліфтбек став найдешевшою моделлю в Україні. Автомобіль оснащували бензиновими двигунами об’ємом 1,1 л (51 к. с.), 1,2 л (58 к. с.) і 1,3 л (63-66 к. с.).

Джерело: ТопЖир

Обговорення новини

nikes  

Перепрошую, я рідко сперечаюсь, особливо з поважними сайтами, але тут ви трошки (повністю) помиляєтесь ))
Унікальне не авто, а його кришка багажника, яку можна поставити на будь-яку Славуту, замість стандартної кришки, на стандартні кріплення Навіть на фото видно, що дах не подовжений, а доданий за рахунок нової кришки і задні бокові вікна + доданий дах + заднє скло - це єдина конструкція, яка відкривається та підіймається цілком.
Читав про це авто з експериментальною кришкою багато років тому... Ідея супер була, як на мене, шкода що не реалізували.

+3ВІДПОВІСТИ  
mavrx5  

Дана виглядає симпатичніше і більш гармонічно.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація