Опубліковано подробиці про новий електрокар від Alfa Romeo

Опубліковано подробиці про новий електрокар від Alfa Romeo

01 червня 2024
0

Італійський автовиробник Alfa Romeo збиратиме у США новий акумуляторний електричний автомобіль. Авто буде масивнішим за кросовер Stelvio, який наразі є найбільшим продуктом у портфоліо бренду.

Визначено місце виробництва для нового позашляховика. Це буде складальний комплекс в Детройті, де також виготовляють Jeep Grand Cherokee та Dodge Durango. Grand Cherokee і Durango наступного покоління розмістяться на платформі STLA Large від Stellantis, як і новий флагман від Alfa Romeo. Grand Cherokee починає виробництво у 2026 році, а Durango - у 2027 році. За планами Alfa Romeo, що потрапили у мережу, очікується випуск 1961 одиниць нового позашляховика на 2027 рік і 10715 одиниць на 2028 рік, пише Autoblog.

Нове покоління компактного кросовера Stelvio та середньорозмірних Giulia, що також створюватиметься на платформі STLA Large, збиратимуть на заводі компанії в Італії. Це дозволить їм рекламуватися, як продукти з італійським проходженням, чим не зможе похизуватися новий електричний флагман, схожий на кросовер-седан.

Передбачається, що новий позашляховик також буде рівно на 10 дюймів довший за Stelvio, що має довжину 184,5 дюйма і наразі є найбільшим продуктом у портфоліо бренду. Це дозволить йому тягатися з BMW X5, що має параметри 195 дюймів на 78,9 дюйма.

Jeep і Dodge збираються випускати гібридні та чисто електричні версії. X5 наступного покоління, яке вироблятиметься з серпня 2026 року, також запропонує моделі з двигуном внутрішнього згоряння та чисто електричні. Alfa Romeo натомість запропонує суто електричні варіанти.

Нагадаємо, у середині 2022 року бос Alfa Romeo Жан-Філіп Імпарато повідомив, що італійський автовиробник розробить у США новий акумуляторний електричний автомобіль, який буде представлений у 2027 році. Через шість місяців, у січні минулого року, Імпарато поділився декількома характеристиками майбутнього позашляховика. Він називав його високопродуктивним позашляховиком з двигунами, які видають від 300 до 800 кінських сил у стандартному діапазоні та близько 1000 кінських сил у комплектації Quadrifoglio. Також заявлялося, що його 800-вольтна архітектура забезпечить час перезаряджання до 18 хвилин.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація