Отримано найбільше замовлення на електричні вантажівки Mercedes-Benz

Отримано найбільше замовлення на електричні вантажівки Mercedes-Benz

03 лютого 2024
0

Швейцарська компанія Holcin, що займається виробництвом будматеріалів, має намір придбати 1000 сідлових тягачів Mercedes-Benz eActros 600. Це найбільше одноразове замовлення на електричні вантажівки з трипроменевою зіркою.

Машини будуть використовуватись переважно з напівпричепами-цистернами для перевезення цементу. Таким чином Holcin реалізує свою стратегію щодо вуглецевої нейтральності і хоче довести частку вантажівок з нульовим шкідливим викидом, що купуються або законтрактуються, до 30% вже до 2030 року.

Зазначимо, що магістральний електричний тягач Mercedes-Benz eActros 600 дебютував у жовтні минулого року, а серійне виробництво заплановано на кінець 2024-го. Машина оснащується акумуляторними батареями ємністю 600 кВт.год (що відображено в індексі моделі) та електричним мостом власної розробки.

У результаті тягач у складі 40-тонного автопоїзда має запас ходу до 500 км. А при проміжній зарядці на станції потужністю 400 кВт, яку можна зробити під час обов’язкової 45-хвилинної перерви, автопоїзд щодня може проїжджати до 1000 км. Сьогодні також активно ведуться роботи з впровадження мегаватних станцій (MCS), за допомогою яких батареї можна буде заряджати від 20 до 80% місткості лише за 30 хвилин.

Джерело: Авто Центр
Фото: Daimler Truck

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація