Передсерійний Mercedes-Benz eEconic проходить фінальні випробування

Передсерійний Mercedes-Benz eEconic проходить фінальні випробування

15 травня 2022
0

Вже цього місяця відбудеться світова прем'єра повністю електричної вантажівки для муніципального сектора моделі Mercedes-Benz eEconic. Вона пройде в рамках найбільшої міжнародної виставки у галузі управління водними ресурсами, стічними водами, відходами та сировиною - IFAT-2022, яка відкриється 30 травня у Мюнхені.

А поки що Mercedes-Benz eEconic знаходиться на фінальних випробуваннях, працюючи сміттєвозом на реальних маршрутах Франкфурта-на-Майні - у компанії FES (Frankfurter Entsorgungs-und Service GmbH).

Машина колісної формули 6х2 має допустиму повну масу 27 т. За силовим устаткуванням електровантажівка уніфікована з моделлю eActros, запущеною у серійне виробництво у жовтні 2021 року. eEconic приводить у рух електричний міст із двома вбудованими електромоторами та 2-ступінчастою КП.

Обидва електродвигуни з рідинним охолодженням розвивають постійну потужність 300 кВт, а пікову - 400 кВт. Їх живлять три блоки акумуляторів, кожен із яких має корисну ємність 97 кВт*год. Заряджати батареї можна на ходу в режимі рекуперації, що дуже актуально для сміттєвозу, що працює в режимі з частими зупинками, а також на стоянці від станції потужністю 160 кВт.

Зазначимо, що eEconic має кабіну з низьким рівнем входу Direct Vision cab, яка покращує оглядовість у міських умовах. А низька, зовсім рівна підлога полегшує посадку висадку, у тому числі якщо водієві потрібно вийти або зайти через праві, двостулкові двері. Спеціальне лобове скло Thermocontrol знижує нагрівання салону у сонячну погоду.

У кабіні встановлена ??цифрова панель приладів Multimedia Cockpit. У стандартне оснащення входять система допомоги при поворотах S1R, а також система екстреного гальмування п'ятого покоління Active Brake Assist 5.

Що ж до надбудови для збору сміття - Faun Variopress, то вона також повністю електрифікована. Місткість бункера становить 22 м куб.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація