Переклад на електротягу не зробив Hummer нешкідливим для довкілля

Переклад на електротягу не зробив Hummer нешкідливим для довкілля

10 липня 2022
0

Новий електропікап GMC Hummer EV виявився шкідливішим для екології, ніж бензиновий кабріолет BMW M440i xDrive. Некомерційна організація ACEEE (Американська рада з енергоефективної економіки) з'ясувала, що викиди вуглекислого газу (CO2) 1014-сильного «батарейного» флагмана General Motors становлять 341 грам на милю, а для BMW M440i xDrive з бензиновою 3,0-літровою «шісткою» показник дорівнює 339 грамів на милю.

У своєму дослідженні ACEEE нагадала, що електромобілі одержують енергію з електромережі. При цьому США близько 60% електроенергії виробляється шляхом спалювання викопного палива, тому вважати її «зеленої» у сенсі цього терміну не можна.

Викиди від електромереж різняться від штату до штату, але, взявши за основу середній показник, експерти встановили, що для топ-версії електропікапа Hummer EV викиди становлять 341 грам на милю. Порівняний показник (339 грамів на милю) у бензинового кабріолету BMW M440i xDrive, а викиди оригінального Hummer H1 - 889 грамів на милю.

За оцінками EPA, енергетична дія «зарядженого» BMW - 11,4 бареля (1812 літрів) на рік. Подібні показники середньорозмірного седана Chevrolet Malibu.

Той-таки Hummer EV шкодить навколишньому середовищу не тільки при зарядці батареї. Тяжкі акумуляторні осередки (у випадку з «Хаммером» одна батарея важить більше, ніж вся Toyota Corolla) потрібно спочатку виготовити, а потім утилізувати, що теж шкодить екології.

Оглядачі ACEEE вважають, що владі слід зайнятися питанням ефективності електромобілів. Наразі регуляторні органи уважно стежать за бензиновими автомобілями та встановлюють вимоги щодо викидів, а електрокари вважаються за умовчанням «зеленими», хоча це не відповідає дійсності.

Джерело: ACEEE Blog

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація