Перші зображення «летючого» Suzuki

05 травня 2022
0

Опубліковано зображення першого японського летючого автомобіля. Розробляє його Suzuki у співпраці зі стартапом SkyDrive. Про це повідомляє сайт autoevolution.

SkyDrive вже кілька років працюють над летючими авто та вже випустили перший одномісний прототип SD-03. Невеликий 4-метровий апарат зміг розвинути швидкість 50 км/год та протриматися 10 хвилин у повітрі. Він зацікавив Suzuki та автогігант інвестував у проєкт.

Серійна модель SD-05 буде більшою і двомісною. Летючий автомобіль відрізняється футуристичним дизайном. По суті, це великий квадрокоптер з пасажирською капсулою та колісним шасі.

SD-05 отримав відразу вісім електричних моторів: їхньої потужності достатньо, щоб розігнати апарат вагою 500 кг до 100 км/год. Заряду батарей вистачає на пів години польоту.

Suzuki та SkyDrive вже досягли попередньої домовленості про сертифікацію SD-05 з японським Бюро цивільної авіації та міністерством земель, інфраструктури транспорту та туризму. Весь процес триватиме близько двох років.

На той час мають бути готові демонстраційні прототипи SD-05. У серійне виробництво летюче авто планують запустити з 2025 року, а основними клієнтами стануть служби повітряного таксі.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація