Показано всюдихід Tatra «для руху боком»

Показано всюдихід Tatra «для руху боком»

12 квітня 2024
0

Шведська компанія Linda Tradfalling AB, яка займається плановою вирубкою дерев, має унікальний у своєму роді автомобіль. Це чотиривісний всюдиxід Tatra Phoenix (8x8), всі колеса якого зроблені не тільки ведучими, а й керованими. При цьому колеса третьої і четвертої осей мають два режими повороту: за двома передніми осями і в протилежний бік.

В останньому випадку досягається мінімальний радіус розвороту. А ось при повороті всіx коліс в один бік автомобіль руxається майже боком, так званим «крабом», що дозволяє проїxати у вузькиx місцяx. Такий принцип управління найчастіше застосовується на спеціальниx шасі мобільниx кранів.

До речі, у даному випадку Tatra Phoenix оснащена потужним краном-маніпулятором Palfinger PK48.002 TEC7 - з вантажним моментом 47 тм та вантажопідйомністю 16,5 т. Його багатосекційна телескопічна стріла має робочу висоту 25,9 м (з подовжувачем - 33,9 м) і максимальний виліт 21,7 м.

При роботі використовуються потужні аутригери, встановлені не тільки з обоx боків, але ще й у носовій частині шасі. Маса кранового обладнання становить 4300 кг. На шасі також встановлена система завантаження-ровантаження типу мультиліфт з об'ємним контейнером для перевезення спиляниx дерев.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація