Покупці електромобілів у США можуть отримати $7500

Покупці електромобілів у США можуть отримати $7500

08 серпня 2022
0

Сенат США до відходу на парламентські канікули встиг проголосувати за ухвалення пакету законів Inflation Reduction Act, який включає заходи щодо підтримки переходу на використання електромобілів громадянами країни. У наступні десять років на пов'язані з охороною навколишнього середовища цілі буде виділено майже $400 млрд, частина цієї суми буде спрямована на субсидування купівлі електромобілів із розрахунку $7500 за кожну машину на електротязі.

Подібні пільги вже діяли у США у формі податкового відрахування, але покупцям електромобілів доводилося чекати кілька місяців, щоби пред'явити документи для його отримання. По-друге, була встановлена ??квота в 200 тисяч проданих електромобілів на кожного автовиробника, і ті ж Tesla та GM давно свій ліміт вибрали. Тепер таке обмеження знімається і всі автовиробники отримують рівні права на участь у програмі, нехай і на певних умовах.

Перш за все, субсидія надаватиметься відразу в момент покупки електромобіля, причому на вживані екземпляри вартістю до $25000 пільга сягатиме $4000, а ще під дію програми потраплять гібриди, що заряджаються від мережі, якщо ємність їх тягової батареї перевищує 7 кВт.год. Для нових електромобілів верхня планка покупки, що субсидується, встановлена ??на рівні $55000 для легкових електромобілів, для кросоверів - на рівні $80000. Вже зараз очевидно, що під ці вимоги не потраплять дорогі версії кросоверів Tesla і Rivian, а також GM Hummer EV.

Нарешті, головною умовою участі у програмі стає організація виробництва відповідних моделей на території США, плюс до складу тягових батарей теж висуваються певні вимоги щодо локалізації, які будуть конкретно сформульовані пізніше. Як мінімум, тягова батарея або сировина для її виробництва мають бути поставлені з країни, яка має США з угодою про вільну торгівлю.

Громадяни США зможуть претендувати на отримання субсидії лише у тому випадку, якщо їхній річний дохід не перевищує $150000. Діяти програма розпочне з січня 2023 року та триватиме десять років.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація