Polestar обіцяє «по-справжньому кліматично нейтральний» електромобіль

Polestar обіцяє «по-справжньому кліматично нейтральний» електромобіль

15 листопада 2023
0

У 2020 році компанія Polestar запустила десятирічну програму, спрямовану на зниження шкідливого впливу на довкілля. Результатом реалізації проєкту «Polestar 0» стане випуск «по-справжньому кліматично нейтрального» електромобіля до 2030 року.

Як сказав в інтерв'ю Autocar Ханс Персон, який раніше очолював дослідження та розробки компанії Polestar, а зараз відповідає за реалізацію програми, мета полягає в тому, щоб створити «комерційний автомобіль», а не концепт. Його появі передуватиме тривалий період досліджень та розробок, розділений на три етапи.

Спочатку доведеться визначитися з архітектурою, матеріалами, батареями та приводом. Відповідно до плану цей процес має завершитися до 2025 року. Програма досліджень враховуватиме вплив на довкілля усіх матеріалів, компонентів та процесів, що використовуються в автомобілебудуванні. Зі слів Персона, якщо компанії вдасться зробити прорив цього або наступного року, ці напрацювання можуть реалізувати при зміні модельного року або випуску нових автомобілів, запланованих на 2024, 2025 або 2026 рік.

Третій етап - детальна розробка «по-справжньому кліматично нейтрального» електромобіля має розпочатися 2027 року. Зі слів Персона, 36 місяців - це достатній термін, щоб у 2030 році розпочати серійне виробництво.

Наразі у проєкт «Polestar 0» інтегровано понад 30 компаній. Роботу деяких із них продемонстрували на Polestar Day у Лос-Анджелесі. Серед них сидіння зі «сталі, що не містить копалин» від компанії SSAB та пластик з рослинних відходів від Dama BioPlastics.

Також компанія показала матеріал під назвою PaperShell, який перетворює папір на деревину. Він успішно замінює понад 30 полімерних пластиків, які використовуються в автомобілях. Особливо його полюбляють дизайнери Volvo.

Як сказав керівник відділу дизайну Polestar Максиміліан Міссоні, результатом проєкту «Polestar 0» може бути «автомобіль відмінний від того, що ви очікували». Якщо навіть не вдасться досягти нульового рівня викидів, працювати варто, навіть якщо викиди СО2 зменшаться до 5 тонн. Наразі найнижчий рівень - 19,4 тонн за весь термін служби, включаючи виробництво, пропонує новий Polestar 4.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація