Polestar побудувала будинок-вітальню для любителів природи

Polestar побудувала будинок-вітальню для любителів природи

07 липня 2022
0

Шведська компанія Polestar представила чергову новинку - будиночок-вітальню для любителів природи. Вона отримала назву Koja або «Хатина». Її основа - проєкт переможця минулорічного конкурсу Polestar Design Contest, фінського дизайнера Крістіана Талвітіє. Також в його реалізації взяла участь фінська меблева майстерня Protos Demos.

Побудований спільними зусиллями єдиний Koja візьме участь у виставці House by an Architect («Будинок від архітектора»). Вона відбудеться в рамках бієнале FiskarsVillage Art & Design 2022, що проходить з 24 травня до 4 вересня.

«Будинок на дереві» побудували в лісі на околиці фінського села Фіскарс. Фасад і інтер'єр Koja виготовлений з дерев'яних стінових плит і натуральної деревини північної ялиці. Вся передня частина фасаду скляна, що дає змогу насолоджуватися панорамою на ліс під час відпочинку і медитацій. В інтер'єрі немає нічого крім м'яких лавок. Ніяких зручностей, тільки тиша і єднання з природою.

Будинок закріплений на металевій основі на висоті близько шести метрів над землею. Потрапити всередину можна зовнішніми східцями. Площа розрахованої на двох осіб вітальні - 9,5 кв.метрів. По центру кімнати проходить стовбур дерева у всій його природній красі.

На жаль, планів із серійного виробництва «хатин» Polestar не має.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація