Polestar представила новий електричний кросовер

Polestar представила новий електричний кросовер

13 жовтня 2022
0

Компанія Polestar, яка спеціалізується на випуску електромобілів та належить концернам Volvo та Geely, представила преміальний кросовер з індексом 3.

Розкішний електричний кросовер позиціонують як конкурента Porsche Cayenne та Tesla Model X. Він поділяє платформу з Volvo XC90 наступного покоління та досягає у довжину 4900 мм при колісній базі 2985 мм. Ширина та висота - 2120 та 1627 мм відповідно. Висота дорожнього просвіту складає 211 мм.

Екстер'єр електромобіля виконаний у фірмовому стилі марки і перегукується з моделями з індексами 1 і 2. Polestar 3 отримав світлодіодні фари «Молот тора», кутасту заглушку на місці решітки радіатора і бампер з широким повітрозабірником. На кормі збереглася світлодіодна смуга, яка розтягнулася на всю ширину машини, і великий спойлер. Панорамний дах, висувні дверні ручки, накладки на бічних дверях і 21- або 22-дюймові колісні диски з особливим дизайном доповнюють преміальний образ нового електрокара.

Салон Polestar 3 виконаний у мінімалістичному стилі. У його оснащення увійшло кермо з плоским дном і цифрова приладова панель. Центральне місце займає 14,5-дюймовий екран з вертикальною орієнтацією мультимедійної системи, розробленої спільно з Google. Вона підтримує оновлення повітрям, голосовий помічник і бездротову Apple CarPlay. Пакети Plus Pack і Pilot Pack є стандартними для новинки.

Також в комплектацію входить аудіосистема Bowers & Wilkins з 25 динаміками, проекційний дисплей та сидіння з підігрівом, оздоблені екологічно чистими матеріалами, виконаними зі штучної шкіри та вовни. Є й система автопілота, яка спирається на дані, отримані із вбудованих камер, радарів та датчиків.

Базовий Polestar 3 поставляється з двома електромоторами з сумарною віддачею 483 к.с., які дозволяють розганятися з місця до сотні за 5 секунд. У топовому варіанті моделі віддача двигунів збільшена до 517 к.с. Він досягає «сотні» за 4,7 секунди. Батарея ємністю 111 кВтг забезпечує пробіг на одному заряді до 610 км.

Збирання новинки налагодять на заводі Volvo в Ченду (Китай). Постачання електричного кросовера мають намір розпочати наприкінці 2023 року. Вартість починається від 84 тисяч доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація