Polestar знайшла фінансування і поставила на конвеєр модель з індексом «3»

Polestar знайшла фінансування і поставила на конвеєр модель з індексом «3»

29 лютого 2024
0

Бренд розкішних електрокарів Polestar після нещодавнього оголошення про зміну в структурі компанії зміг залучити майже 1 мільярд доларів США і розпочати виробництво Polestar 3, яке мали розгорнути минулого року.

Компанія залучила 950 мільйонів доларів США зовнішнього фінансування від 12 провідних міжнародних банків у формі трирічної кредитної лінії. Відтак Polestar, яка станом на кінець минулого року мала лише приблизно 770 мільйонів доларів США на своїх рахунках, забезпечила фінансування наступного етапу свого розвитку і покрила значну частку прогнозованих потреб.

«Забезпечення фінансування від синдикату глобальних банків відображає підтримку нашими партнерами курсу зростання Polestar. Разом із повною фінансовою підтримкою Geely та доступом до інноваційних технологій та інженерного досвіду ми зміцнили наш шлях до беззбитковості грошових потоків, запланованої на 2025 рік», - заявив генеральний директор Polestar Томас Інгенлат.

Компанія також оголосила, що розпочала виробництво своєї моделі електрокарів Polestar 3 і очікує на розгортання виробництва в Південній Кароліні, США, в середині року. Polestar 3, що базується на тій же платформі, що й флагманський позашляховик Volvo EX90, був офіційно представлений 12 жовтня 2022 року та дебютував на Шанхайському автосалоні у квітні 2023 року. Очікувалося, що масове виробництво стартує в кінці 2023 року, однак його було відкладено, як заявляли в компанії, через необхідність завершити розробку програмного забезпечення. Передбачається, що Polestar 3 стане першою автівкою компанії, що вироблятиметься на двох континентах одночасно.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація