Поліцейський намагався оштрафувати «водія» безпілотного таксі

Поліцейський намагався оштрафувати «водія» безпілотного таксі

06 липня 2024
1

Випадок стався в місті Фінікс, штат Аризона. Поліцейський зупинив білий Jaguar I-Pace від Waymo, аби оштрафувати водія за виїзд на зустрічку, проте згодом побачив, що це повністю автономний автомобіль.

Як передає Carscoops, на записі з боді-камери поліцейського помітно, що він наблизився до автомобіля й був дещо спантеличений, коли не побачив водія за кермом, адже не знав як вчинити в такій ситуації.

Цікаво, що автомобіль автоматично опустив скло на дверцятах водія, аби патрульний мав змогу поговорити з оператором Waymo через бортовий телекомунікаційний пристрій. Повідомляється, що поліцейський не зміг виписати штраф.

Waymo спочатку відмовилася коментувати інцидент, коли до компанії звернулися журналісти AZCentral. Згодом представники Waymo поступилися, стверджуючи, що Jaguar зіткнувся з «невідповідними дорожніми знаками» і система дала збій приблизно на 30 секунд.

Матеріал AZCentral також містить кадри жахливої їзди Waymo у Фініксі, де видно, як I-Pace перетинає дорогу, як п'яний водій.

Поточні закони, створені з урахуванням водіїв-людей, не дозволяють автономним автомобілям або таксі отримувати штрафи. Проте, можливо, в найближчому майбутньому ця норма зміниться.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Thisisbutter

Обговорення новини

yourmaster  

Ну що за маячню ви написали про спантеличеного поліцейського? Вчить, будь ласка, англійську і не пишить дурниць для хайпу. Все він прекрасно розумів і він це ще каже До того, як він наблизився до авто. Друге відео навіть демонструє, як він слідкував за цим авто. Плюс місцеві копи дуже добре знають цю компанію, яка вже мабуть декілька років там працює

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація