Помилка Google Maps ледь не коштувала життя родині

Помилка Google Maps ледь не коштувала життя родині

14 серпня 2022
0

Поліція Нового Південного Уельсу, Австралія, повідомила про інцидент, винуватцем якого став застосунок Google Maps. Подорожуючи на своєму Hyundai Tucson, сім’я застрягла в австралійській глибинці на два дні, після того, як Google Maps направив їх неправильним маршрутом.

Як повідомляється, пошуки зниклих почалися 8 серпня, після того, як сімейство не повернулося до Пекселду з поїздки до Квінсленду. Декілька агентів та волонтерів досліджували Тібубарру, Брокен-Хілл, Вілканію, Пекседл та прилеглі райони.

Виявити зниклих вдалося лише наступного дня. Пошуково-рятувальний вертоліт помітив їх Hyundai Tucson приблизно за 50 км на південь від Тибубарру. Автомобіль застряг на ґрунтовій дорозі в стороні від закритого шосе, якою їх направили Google Maps. Через відсутність стільникового зв’язку викликати допомогу мандрівники не змогли.

Як розповів голова сімейства Даріан Аспіналл, вони годинами ходили, намагаючись знайти допомогу, але безуспішно. Але найстрашніше, що в запасі мали лише один літр води на всіх. На щастя по дорозі їм трапилася калюжу, що й дозволило не померти від зневоднення. Сімейство стомлених, переляканих, але живих Аспіналлів на гелікоптері доставили у безпечне місце.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація