Понад 200 мільйонів гривень надійшло до державного бюджету завдяки роботі комплексів WIM

Понад 200 мільйонів гривень надійшло до державного бюджету завдяки роботі комплексів WIM

09 листопада 2023
0

Система автоматичного зважування у русі - WIM (weigh-in-motion) дозволяє слідкувати за дотриманням габаритно-вагових норм транспортом. Лише у цьому році завдяки її функціонуванню до бюджету було сплачено 203 мільйони гривень.

Загалом, за два роки з початку запуску перших WIM, бюджет отримав вже 307 мільйонів грн.

Принцип роботи WIM - автоматична фіксація порушень вагових норм. Після цього перевізник отримує відповідну постанову із інформацією про порушення та має сплатити штраф. Сума штрафів залежить від відсотка перевантаження: мінімально це 8,5 тис грн, максимум - 51 тисяча гривень.

Наразі на головних транспортних артеріях працює 50 таких комплексів, що дозволяють зберігати автомобільні дороги.

На дорогах, які не охоплені роботою WIM систем, також відбувається відповідний контроль. Зокрема, зараз інспектори Державної служби з безпеки на транспорті можуть супроводжувати транспорт із ознаками порушення вагових норм до найближчого місця зважування для проведення контролю у межах 50 кілометрів. Якщо факт порушення підтвердиться, до перевізника буде застосований штраф.

У зв'язку з повномасштабним вторгненням російської федерації на всій території України WIM системи було вимкнено з безпекових питань, але для покращення стану безпеки дорожнього руху, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, збереження від руйнування автомобільних доріг загального користування у травні 2022 року їх функціонування було відновлено.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація