Porsche безкоштовно замінить шини та деталі підвіски на всіх Carrera GT

Porsche безкоштовно замінить шини та деталі підвіски на всіх Carrera GT

06 жовтня 2024
0

Porsche безкоштовно замінить шини та деталі підвіски на всіх Carrera GT. Хоча суперкари припинили випускати у 2006 році, у Штутгарті дбають про безпеку. Porsche ініціювала незвичайну кампанію по відкликанню: володарів Carrera GT запросили до дилерів за комплектом нових шин Michelin і титановими елементами підвіски! Зазвичай такий апгрейд коштує понад сто тисяч доларів; у цьому разі заміну проведуть за рахунок заводу-виробника.

Власник Porsche Carrera GT, відомий блогер Даг ДеМуро оцінив титанові компоненти підвіски для кожної машини в 109 тисяч доларів. Шини Michelin Pilot Sport Cup 2, спеціально зварені для суперкара, теж змусили німецьку марку розщедритися: спочатку на розробку, а тепер на закупівлю великої партії покришок для всіх машин, що залишилися.

Загалом було виготовлено 1270 екземплярів Porsche Carrera GT, тож за найскромнішими підрахунками відкликання обійдеться у 150 мільйонів доларів. Однак натомість у Штутгарті отримають контакти власників суперкарів і зможуть використовувати цю інформацію для потенційного перепродажу майбутніх моделей, наприклад, гіперкара наступного покоління. Також Porsche страхується від негативних новин: саме на Carrera GT розбився на смерть Пол Вокер, і лунали думки, що середньомоторна модель занадто небезпечна для доріг загального користування.

Середньостатистичний власник Porsche Carrera GT рідко виїжджає на суперкарі, тому на багатьох машинах стоять шини 20-річної давності, що не сприяє безпеці. Що стосується заміни елементів підвіски, то деградація вихідного шасі можлива під впливом солі через корозію, але більшість машин навряд чи їздили взимку по дорогах з реагентами.

Джерело: Мотор
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація