Porsche Panamera отримає нову коробку передач та ще одну гібридну версію

Porsche Panamera отримає нову коробку передач та ще одну гібридну версію

15 вересня 2023
0

Porsche підтвердила офіційну прем'єру нового Panamera. Спортивний фастбек наступної генерації дебютує 24 листопада на фестивалі Icons of Porsche. Відвідувачі зможуть побачити новинку 25 та 26 листопада.

Напередодні світової прем'єри новий Porsche Panamera проходить фінальні випробування у США, Скандинавії, Південній Африці, Азії та Іспанії. Як повідомляється, на окремих ринках новий «чотирьохдверний спорткар» запропонують виключно з електрифікованими силовими агрегатами.

У третьому поколінні у нього буде чотири плагін-гібридні версії, тоді як у попередника лише три. Зі слів керівника продуктової лінійки Panamera Томаса Фрімута, у фастбека з'явиться новий високопродуктивний варіант.

Всі моделі E-Hybrid отримають потужніший електродвигун, повністю інтегрований в корпус нової восьмиступінчастої автоматичної коробки передач із подвійним зчепленням (PDK). За попередніми даними, його потужність складе 140 кВт (190 к.с.) проти 100 кВт (136 к.с.) у актуальної моделі. Ємність акумуляторної батареї збільшиться із 17,9 до 25,9 кВт.год. Відомо, що новий блок став важчим приблизно на 23 кг та заряджається за допомогою бортового зарядного пристрою потужністю 11 кВт.

Як показали тести, прототип моделі нового покоління споживає на 70% енергії більше ніж нинішній серійний автомобіль. Двигуни внутрішнього згоряння, що входять до складу гібридної системи, відповідають вимогам стандарту Євро-7, який має набути чинності у 2025 році.

Наступний Porsche Panamera стандартно оснащений пневматичною підвіскою з новими двоклапанними амортизаторами з незалежним стисненням та відбоєм. Вона важча за нинішню на 19,5 кг. За доплату запропонують активнокеровані амортизатори, які забезпечать більший комфорт та динаміку водіння.

Докладніша інформація про Porsche Panamera третього покоління з'явиться під час офіційної прем’єри, яка пройде ОАЕ. На ринку новинка очікується у 2024 році.

Джерело: Авто Центр
Фото: Porsche

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація