Porsche показав новий прототип для перегонів на витривалість

Porsche показав новий прототип для перегонів на витривалість

25 червня 2022
0

На Фестивалі швидкості в Гудвуді було розкрито новий спортпрототип від Porsche, котрий отримав індекс 963.

З наступного року заводська команда Porsche Penske Motorsport виступатиме на таких машинах у вищих класах двох змагань - чемпіонату світу з перегонів на витривалість (WEC) та американської серії IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Porsche 963 отримав шасі категорії LMP2 від канадської фірми Multimatic. Також серед постачальників компонентів зазначені Bosch, Williams Advanced Engineering та Xtrac.

Бензоелектрична силова установка має сукупну потужність (обмежену відповідно до регламенту) 500 кіловат (або 680 к.с.) й включає 4,6-літровий твін-турбо V8, запозичений у цивільного супергібрида 918 Spyder.

Біло-червоно-чорна ліврея Porsche 963 отримала натхнення від гоночних автомобілів вісімдесятих - 956 та 962. Проте суцільна світлова смуга ззаду є відсиланням до цивільного Porsche 911 актуального покоління.

У першій половині цього року Porsche 963 вже проїхав 7 889 тестових кілометрів, але до початку сезону марка обіцяє провести ще більшу роботу.

Перша поява новинки в гонках відбудеться наступного січня в рамках «24 годин Дейтони». Загалом для Porsche Penske Motorsport побудують чотири такі прототипи. Їх пілотуватимуть Кевін Естре, Майкл Крістенсен, Андре Лоттерер, Лауренс Вантор, Метт Кемпбелл, Матьє Жаміне, Дейн Кемерон та Феліпе Наср.

Проте Porsche 963 також буде доступний і для клієнтських команд.

Джерело: MOTORCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація