Porsche розкрила нові подробиці про електричний Macan

Porsche розкрила нові подробиці про електричний Macan

14 січня 2024
0

Компанія Porsche розсекретила нові подробиці про електричного наступника Macan. Через проблеми з програмним забезпеченням дебют електричного кросовера Porsche Macan було відкладено на рік, але відмовлятися від моделі виробник відмовлятися не має наміру - робота над машиною вже вийшла на фінальну стадію.

Компанія Porsche розповіла про перебіг випробувань передсерійних прототипів і розкрила деякі характеристики майбутнього електричного Macan. Кросовер отримає елементи активної аеродинаміки Porsche Active Aerodynamics, а запас ходу всіх модифікацій Macan становитиме не менше 500 кілометрів.

Електромотори нового кросовера живляться від літій-іонної батареї ємністю 100 кВт-год, з яких можна використовувати до 95 кВт.год. Батарею можна зарядити менш ніж за 22 хвилини навіть на 400-вольтових зарядних станціях. Технологія дозволяє заряджати батарею, розділивши її на дві по 400 вольтів - це забезпечує ефективну зарядку потужністю до 150 кВт, але можливе й заряджання змінним струмом потужністю до 11 кВт.

Наразі прототипи повністю електричного Porsche Macan проїхали понад 3,5 млн кілометрів на випробувальних полігонах і дорогах загального користування. Для перевірки взаємодії всіх компонентів силової установки в умовах екстремальних кліматичних та ситуаційних навантажень тестові автомобілі використовуються по всьому світу - від -30 градусів у Скандинавії до +50 у Долині Смерті у Каліфорнії. Заїзди проходять не лише на асфальтових дорогах, а й на бездоріжжі, на гравії, снігу та льоду.

Porsche використовує у новому Macan двигуни PSM останнього покоління, які забезпечують потужність понад 610 к.с. Система Porsche Traction Management з електронним керуванням відповідає за розподіл крутного моменту понад 1000 Нм за допомогою Launch Control у реальному часі.

До переліку оснащення кросовера також увійдуть активна підвіска Porsche Active Suspension Management з двоклапанними амортизаторами, пневматична підвіска, а також вперше на Macan з'явиться задня вісь з кутом повороту до п'яти градусів.

Джерело: Мотор
Фото: Porsche

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація