Porsche скорочує виробництво Taycan через падіння попиту

Porsche скорочує виробництво Taycan через падіння попиту

08 липня 2024
0

Компанія Porsche скорочує виробництво електромобіля Taycan через уповільнення продажів і загальне зниження попиту на електромобілі.

За результатами 2023 року Taycan розійшовся по світу тиражем у понад 40 000 екземплярів. Однак у звіті німецького автовиробника стверджується, що, як і на багато інших електромобілів, попит на нього падає.

Видання Stuttgarter Nachrichten вважає, що завод у Цуффенхаузені, де будують Taycan, незабаром перейде на однозмінний режим у відповідь на нижчий, ніж очікувалося, попит. Вважається, що Porsche веде переговори з місцевою робочою радою, і очікується, що перехід не призведе до втрати робочих місць.

Продажі електромобілів у Німеччині за перші шість місяців 2024 року впали на 16,4%. Крім того, китайський ринок висихає для Taycan через зростання кількості дешевших електромобілів, виготовлених в Китаї. Німецьке видання додає, що за даними кількох опитувань китайські покупці хочуть купувати розкішні німецькі моделі з двигунами внутрішнього згоряння, а не з електричними силовими агрегатами.

Вважається, що вихід на світові ринки електричного кросовера Porsche Macan Electric має допомогти автовиробнику підняти продажі авто на електротязі. Він буде дешевшим, ніж Taycan, і продаватиметься зокрема і в Китаї.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація