Потужні автомобілі CUPRA вперше об’єднані в один модельний ряд

29 липня 2020
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Широкий модельний ряд: CUPRA Formentor, CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer і CUPRA Ateca

  • CUPRA Formentor - це перша модель, ексклюзивно розроблена для бренду CUPRA, яка вирізняється ефектним дизайном
  • CUPRA Leon - це спортивний хетчбек серії, доступний з оснащенням різними силовими агрегатами, зокрема у версії гібрида з можливістю заряджання від мережі
  • CUPRA Ateca - потужний кросовер бренду, унікальна пропозиція в сегменті
  • Наступного року модельний ряд CUPRA буде доповнено першим повністю електричним автомобілем CUPRA el-Born

З часу запуску в якості окремого бренду у 2018 році CUPRA створив повноцінний ряд потужних транспортних засобів, які вирізняються сучасним дизайном і високими ходовими характеристиками спортивних автомобілів: CUPRA Ateca - потужний кросовер, CUPRA Leon - доступний у 5-дверній версії і версії Sportstourer, а CUPRA Formentor став першою створеною безпосередньо для бренду моделлю.

«CUPRA Ateca відзначив вихід бренду в новий сегмент, досягнувши найбільшого успіху на своєму шляху. Було продано більше ніж 15 000 одиниць з моменту випуску в кінці 2018 року. Завдяки цьому CUPRA закріпив свою позицію в сімействі Ateca, зайнявши 15 % у модельному ряді, - заявив Генеральний директор CUPRA Уейн Гріффітс. - Наразі ми створили модельну лінійку, яка відображає характер бренду, оснащена серією нових технологій і є втіленням ідеї бренду. Коли весь модельний ряд вийде на ринок, ми зможемо досягнути загального обсягу в один мільярд євро в загальному обігу SEAT».

CUPRA розпочне свій шлях до електрифікації у 2020 році, випустивши три потужних автомобілі з можливістю заряджання від мережі: CUPRA Formentor, CUPRA Leon і CUPRA Leon Sportstourer. А у 2021 році бренд випустить свій перший повністю електричний автомобіль CUPRA el-Born.

ДНК CUPRA вбудовано в модельний ряд

Автомобілі CUPRA наділено широким переліком технологій, характеристик й елементів дизайну, які дозволяють їм максимально відповідати найвищим стандартам.

Модельний ряд CUPRA оснащено найдосконалішою ходовою частиною та технологіями рульового керування для забезпечення ідеального поєднання динамізму й характеристик керування. У першу чергу автомобілі оснащено системами швидкої автоматичної трансмісії DSG (з проводовою системою перемикання передач у CUPRA Formentor, CUPRA Leon і CUPRA Leon Sportstourer) та системою прогресивного рульового керування, які забезпечують водію повний контроль.

Крім того, адаптивна підвіска DCC, яка забезпечує ще кращий контроль над автомобілем, особливо завдяки особливому режиму CUPRA, функція механічного блокування диференціала, дискові гальма Brembo діаметром 18'' і динаміка кожного автомобіля CUPRA дарують упевненість та повністю залучають водія в керування автомобілем. Таким чином, CUPRA повністю задовольняє потреби сегмента, в якому розвивається.

Модельний ряд CUPRA відрізняється від інших не лише естетичним виглядом, але й рівнем потужності. Кожен автомобіль має свій неповторний вигляд, але водночас вони наділені елементами дизайну, які об'єднують їх в одну модельну лінійку.

Дизайн кузова підкреслений підсвіткою з використанням технології Full LED, яка надає автомобілю енергійного й рішучого вигляду. А задні індикатори доповнюють образ динамічністю.

Салон оснащено спортивними ківшеподібними сидіннями. Окрім того, клієнт може обирати кольори й матеріали, зокрема шкіру, для оздоблення інтер'єру відповідно до своїх уподобань.

Сівши за кермо, водій побачить нове кермо CUPRA з кнопкою запуску автомобіля та кнопку вибору режимів CUPRA - ще один доказ потужності автомобіля - з великими підрульовими перемикачами передач, які дозволяють зробити зміну передач більш інтуїтивною. Далі водії одразу помітять панель приладів Digital Cockpit, яка має спортивний вигляд, ексклюзивний дисплей для моделей CUPRA, на якому відображається інформація про швидкість і частоту обертання двигуна.

Оскільки світ, у якому ми живемо, стає все більше цифровим, мультимедійні системи й зв'язок є обов'язковими для клієнтів. У модельний ряд CUPRA інтегровано декілька систем, які дозволяють клієнтам залишатися на зв'язку.

Система Full Link дозволяє бездротово користуватися сервісами Apple CarPlay і Android Auto в салоні автомобіля, пропонуючи управління за допомогою голосу або жестів, щоб спростити взаємодію та підвищити її ефективність, а також знизити частоту відволікання.

Безпека є однією з основних умов, саме тому модельний ряд CUPRA оснащено одними з найдосконаліших доступних систем допомоги водію. Це свідчить про те, що автомобілі модельного ряду пропонують найбезпечнішу їзду в сегменті потужних автомобілів. Серед основних особливостей варто відзначити наявність системи адаптивного круїз-контролю з прогнозуванням, асистента руху в екстрених ситуаціях Emergency Assist, асистента водіння Travel Assist, а також асистента зміни смуги Side Assist й асистента виходу з автомобіля Exit Assist.

CUPRA Formentor

Останнім кроком у становленні CUPRA стало представлення кросовера Formentor, першої моделі, створеної брендом від початку й до кінця. Автомобіль, створений на платформі MQB Evo, поєднує в собі особливу ДНК бренду, орієнтованого на майбутнє, пропонує вишуканість, інноваційність, а також інтуїтивність керування та динамічні ходові якості.

Названий на честь гарного мису на іспанському острові Майорка на Балеарських островах, він нагадує потужний кросовер, але дизайн CUPRA Formentor вражає естетичністю та підкреслює силует авто. На відміну від грубого дизайну традиційного позашляховика цей потужний кросовер поєднує якості позашляховика з компактністю та спортивною сутністю хетчбека, але у форматі купе. Ідеальне поєднання.

Перелік доступних кольорів кузова, зокрема Magnetic Tech Matt і Petrol Blue Matt, допомагає підкреслити елементи дизайну й персоналізувати автомобіль відповідно до ваших побажань.

Два потужні силові агрегати дозволяють створити ідеальну потужність для доповнення зовнішнього вигляду. Дволітровий бензиновий двигун TSI із турбонагнітачем, потужністю 310 к.с. (228 кВт), крутним моментом 400 Н·м і системою повного привода 4Drive забезпечує потужність. Гібридна технологія - бензиновий двигун TSI потужністю 150 к.с. (110 кВт) у поєднанні з електричним мотором потужністю 115 к.с. (85 кВт), що забезпечує сукупну потужність у 245 к.с. (180 кВт), і літій-іонна акумуляторна батарея ємністю 13 кВт·год - дозволяє CUPRA Formentor забезпечувати максимальний рівень електричної потужності, знижуючи при цьому вплив на навколишнє середовище. Запас ходу Formentor у режимі електричного двигуна складає 60 км (за стандартом WLTP).

Підвіска створена для забезпечення унікальних динамічних характеристик, зокрема адаптивна система керування підвіскою DCC, яка дозволяє обрати ідеальні налаштування залежно від умов їзди, скориставшись сенсорним слайдером DCC.

Крім того, в салоні є 12-дюймовий панорамний дисплей мультимедійної системи. Він є втіленням цифрового підходу до створення дизайну інтер'єру й пропонує ряд функцій, які дарують нові відчуття водію та пасажирам.

Модель CUPRA Formentor створювалася та розроблялася виключно працівниками бренду CUPRA. Це перша модель, яка повністю належить бренду й яка буде вироблятися на потужностях у Марторель. Модель з'явиться на ринку Європи восени.

CUPRA Leon

П'ятидверні CUPRA Leon і CUPRA Leon Sportstourer приваблять ще більше клієнтів. Тепер покупці зможуть обирати транспортний засіб, який найбільше пасує до їхнього способу життя, не обираючи між потужністю, комфортом і практичністю. Ця модель є візитівкою бренду, але образ потужного компактного автомобіля підсилює його, даруючи вражаючий досвід водіння.

Удосконалені силові агрегати, технології динамічної підвіски й елегантне поєднання спортивного стилю і витонченості в екстер'єрі та інтер'єрі створили гравця в сегменті, який вирізняється на фоні інших.

До модельного ряду силових агрегатів входять 2-літрові бензинові двигуни потужністю 245 к.с. (180 кВт), 300 к.с. (221 кВт) і 310 к.с. (228 кВт) (доступні ексклюзивно для Sportstourer із системою привода 4Drive). Завдяки цим двигунам водії зможуть обрати той рівень потужності, який їм найбільше підходить. Крім того, у світі, де кожен прагне зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище, абсолютно новий CUPRA Leon вводить електрифікацію в сегмент потужних автомобілів завдяки двигуну потужністю 245 к.с. (180 кВт) із можливістю заряджання від мережі.

Новий CUPRA Leon пропонує унікальну динаміку керування завдяки характеристикам, які забезпечує платформа MQB Evo. Із жорсткішим кузовом і більш гнучким налаштуванням підвіски завдяки адаптивній системі керування підвіскою DCC, яка передбачає спеціальний режим для CUPRA, вибір якого здійснюється сенсорним слайдером DCC, CUPRA Leon готовий підкорювати будь-які дороги.

Динамічні характеристики доповнюються вибором колісних дисків. 19-дюймові диски доступні з мідною або діамантовою обробкою. Кольори кузова, такі як Magnetic Tech Matt і Petrol Blue Matt, привертають увагу до дизайну автомобіля.

Колір Petrol Blue в салоні підкреслює сміливий дизайн й інші елементи інтер'єру. Для CUPRA Leon доступні інші опції. Ківшеподібні сидіння, обшиті чорною шкірою (стандартна комплектація: ківшеподібні сидіння, обшиті тканиною). Оскільки світ стає все більш цифровим, 10-дюймовий панорамний екран мультимедійної системи дозволяє виділити автомобіль з-поміж інших у сегменті й засвідчити, що він готовий до майбутнього, в якому потрібно постійно залишатися на зв'язку.

Новий CUPRA Leon створений, розроблений і буде вироблятися на потужностях бренду в Марторель. Він з'явиться на ринку Європи восени.

CUPRA Ateca 2020

CUPRA Ateca був першим потужним автомобілем на ринку, який став окремим брендом і запропонував унікальну пропозицію на ринку, забезпечуючи найкращу потужність у класі кросоверів, не беручи до уваги виробників автомобілів преміум-класу. Його поєднання спортивного стилю, практичності й привабливого дизайну дозволило йому досягти успіху. Потужний кросовер став основним чинником, який дозволив CUPRA досягнути зростання на 72 %.

Новий CUPRA Ateca 2020 продовжує дивувати ринок, визначаючи можливості потужного кросовера. Взявши за основу досягнення з моменту першого випуску, CUPRA став ще привабливішим і бажанішим завдяки додаванню нових технологій та характеристик.

Оновлений дизайн екстер'єру дарує автомобілю рішучий і впевнений зовнішній вигляд. Салон вирізняється підвищеним рівнем комфорту, практичністю та покращеною якістю матеріалів.

Новий CUPRA Ateca 2020 демонструє вже відому потужність завдяки 2-літровому потужному двигуну TSI і 7-ступеневій трансмісії DSG з можливістю швидкого перемикання. 4-циліндровий силовий агрегат забезпечує потужність у 300 к.с. (221 кВт) і крутний момент у 400 Н·м. Цього достатньо, щоб розвинути швидкість до 100 км/год лише за 4,9 с.

Потужність двигуна можна поєднати з неперевершеною акустикою вихлопної системи Akrapoviс, яка вражає унікальним звуком.

Розроблений і створений у Марторель на потужностях бренду, новий CUPRA Ateca буде вироблятися в Квасинах (Чехія). Він з'явиться на ринку Європи у вересні 2020 року.

ДП «АВТО-КИЕВ» ДП «АВТО-КИЕВ»

ДП «Авто-Київ» перший і єдиний концептуальний автоцентр SEAT В Україні.

перейти на сторінку компанії
Джерело: ДП «АВТО-КИЕВ»

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація