Позашляховик Cadillac Escalade стане електромобілем

Позашляховик Cadillac Escalade стане електромобілем

23 травня 2023
0

Cadillac Escalade отримає нову електричну версію вже цього року, а її виробництво стартує у 2024 році. Інформацію підтвердили представники концерну General Motors і опублікували на своєму сайті перший тизер моделі.

Новий Cadillac Escalade IQ (саме так назвали електрокар) стане третьою електричною моделлю бренду після кросовера Lyriq і флагманського седана Celestiq. Як і побратими, він використовуватиме електричну архітектуру Ultium.

На тизері зображено лише напис Escalade IQ на кузові. Втім, раніше електромобіль Cadillac Escalade IQ бачили в камуфляжі на тестах. Дизайн позашляховика обтічніший, ніж у бензинової моделі.

У General Motors підтвердили, що за прикладом бензинового побратима електромобіль Cadillac Escalade запропонують у двох версіях - стандартній IQ і подовженій IQL.

Характеристики Cadillac Escalade IQ тримають у секреті. Очікується, що позашляховик отримає силові установки від схожого за розмірами GMC Hummer - вони найкраще підійдуть великому та важкому авто. Це означає, що модель можуть запропонувати у версіях на 625, 830 і 1000 к.с. Запас ходу перевищить 500 км.

Віцепрезидент Cadillac Рорі Гарві повідомив, що Escalade стане представником нової родини електрокарів. Крім нього, 2023 року представлять ще дві електричні моделі, а з 2030 року бренд відмовиться від бензинових і дизельних двигунів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація