Представлений найдешевший електрокар у Європі: керувати ним можна без прав

Представлений найдешевший електрокар у Європі: керувати ним можна без прав

17 травня 2022
0

Squad - мініатюрний двомісний електромобіль із простим дизайном. Запас ходу авто - лише 100 км, але збільшити його допоможуть сонячні батареї.

У Нідерландах презентували бюджетний електромобіль Squad. Мініатюрне авто надійде у продаж із 2023 року за ціною від 6 250 євро. Про це повідомляє сайт Carscoops.

Squad - найдоступніший європейський електромобіль, адже він виявився трохи дешевшим за французький Citroen Ami. Розробники називають його сполучною ланкою між двоколісною технікою (мопедами, мотоциклами) та автомобілями.

По суті, Squad є квадроциклом із дахом і вікнами. Він розрахований на двох людей або водія з багажем. У нього функціональний дизайн і дуже просте внутрішнє оздоблення. Компактні розміри дозволяють легко маневрувати в місті та й знайти місце для паркування нескладно.

Електрокар отримав два невеликі мотори на задній осі, що сумарно розвивають 5 к. с. Його максимальна швидкість становить 45 км/год. У низці країн ЄС керувати таким малопотужним автомобілем можна без прав водія.

Запас ходу електромобіля - 100 км, а батарею можна зняти та заряджати в домашніх умовах. Ще до 20 км на день додають сонячні панелі на даху. Власне, Squad розшифровується як Solar Quad (квадроцикл із сонячними батареями).

На електрокар уже приймають попередні замовлення. Також триває розробка більшої та потужної чотиримісної версії, здатної розвинути 70 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація