Представлено Geely Galaxy E8 - новий флагман компанії

Представлено Geely Galaxy E8 - новий флагман компанії

31 жовтня 2023
0

Geely офіційно представила в Китаї свій флагманський седан Galaxy E8. Автомобіль вийшов цікавим і багато в чому передовим.

Взяти, наприклад, аеродинаміку. Коефіцієнт аеродинамічного опору Cd становить лише 0,199 - для серійної машини це відмінний показник.

Geely називає Galaxy E8 першим у світі автомобілем з інтегрованою передньою частиною, що світиться. У передню частину автомобіля вбудовано 158 матриць, що світяться, загальною площею 0,105 м2.

Над задньою світлотехнікою теж ґрунтовно попрацювали: у кожному ліхтарі по 390 світлодіодів, за рахунок чого реалізуються різні світлові ефекти.

Габарити машини становлять 5010 х 1920 х 1465 мм при довжині колісної бази 2925 мм. «Автори» називають седан середньорозмірним. Побудовано машину на платформі SEA, яка також є базисом для багатьох автомобілів Geely Group, у тому числі Lotus Eletre. Раніше Geely порівнювала Galaxy E8 за габаритами та формою кузова з Porsche Taycan, Audi RS e-tron GT та Mercedes-Benz AMG GT63.

Салон Geely Galaxy E8 виконаний у дусі мінімалізму, але з увагою до дрібниць. На передній панелі розкинувся 45-дюймовий екран з роздільною здатністю 8К. Його довжина складає 1130 мм, ширина (в цьому випадку висота) - 138 мм.

В основі медіасистеми лежить новітня 5-нанометрова SoC Qualcomm Snapdragon 8295, яка виявилася в рази потужнішою за SoC Snapdragon 8155. Медіасистема підтримує установку різних додатків, у тому числі ігор. Але грати можна лише якщо автомобіль стоїть.

Замість керма - штурвал, на центральному тунелі є бездротове заряджання для смартфона.

Geely поки не розкрила дані про силову установку, але раніше стало відомо, що в задньопривідній версії буде використовуватися двигун потужністю 272 к.с., а запас ходу складе 665 км. Повнопривідний варіант має бути приблизно вдвічі потужнішим.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: iXBT.com
Фото: autohome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація