Представлено Hyundai Mobion, який може рухатися боком

Представлено Hyundai Mobion, який може рухатися боком

11 січня 2024
0

Компанія Hyundai Mobis представила на виставці CES автомобіль Mobion, який по суті є допрацьованим IONIQ 5.

Він оснащений системою e-Corner нового покоління, що дозволяє всім чотирьом колесам повертатися незалежно на кут понад 90 градусів. Це дозволяє не тільки повторювати знамениту функцію Crabwalk у GMC Hummer EV та інших машинах, коли автомобіль зсувається по діагоналі, а й переміщатися просто вбік. Ця можливість дозволяє виконувати нестандартні завдання на дорозі та паркуванні, зокрема розворот щодо зафіксованої передньої чи задньої осі тощо.

Кожне колесо є, по суті, своєю власною закритою трансмісією. Hyundai Mobis називає цю технологію In-Wheel, що об'єднує електродвигун, функції гальмування, кермового керування та підвіски на кожному колесі.

Перша версія системи e-Corner була представлена на цій виставці рік тому, але Hyundai Mobis продовжує її розробку та покращення. Mobion відрізняється від звичайного IONIQ 5 новим зовнішнім освітленням, яке може попереджати про нештатні ситуації інших водіїв. Система може проєктувати зображення на землю в діапазоні 360 градусів, попереджаючи інших про передбачуваний напрямок руху автомобіля.

Поки що Hyundai нічого не каже про початок масового виробництва.

Джерело: iXBT.com
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація