Представлено найшвидший суперкар Aston Martin

Представлено найшвидший суперкар Aston Martin

27 вересня 2023
0

Британський автовиробник Aston Martin представив серійну версію суперкара Valhalla. Новинка отримала безліч технологій із перегонів «Формули-1». Про це повідомили на сайті бренду.

Aston Martin Valhalla вперше показали публіці у 2019 році. Тоді суперкар мав робочу назву AM-RB 003.

Новинка отримала футуристичний дизайн, натхненний болідами «Формули-1» і авіацією. Багато елементів кузова виконують свою функцію.

У розробці Valhalla брали участь пілоти Фернандо Алонсо та Ленс Стролл із команди Aston Martin F1 Team. Завдяки цьому суперкар обіцяє бути дуже швидким на гоночному треку.

Суперкар отримав активне антикрило, яке самостійно змінює свої кут нахилу та висоту. Також зовні є й кілька інших елементів активної аеродинаміки, які заборонені в перегонах.

В інтер'єрі встановлені два невеликі дисплеї, один із яких є панеллю приладів. Для водія та його пасажира передбачені два спортивні сидіння.

Aston Martin Valhalla оснащений гібридною установкою з 4,0-літровим турбованим двигуном V8 і трьома електромоторами сумарною потужністю 1012 к.с.

Розгін від 0 до 100 км/год займає 2,5 секунди, а максимальна швидкість становить 349 км/год.

Запас ходу на електротязі становить 14 км. Також суперкар здатний генерувати до 600 кг притискної сили на швидкості понад 240 км/год.

Загалом буде побудовано 999 таких суперкарів. Початкова вартість становитиме близько 800 000 доларів.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Aston Martin Kuala Lumpur (@astonmartin_kl)

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація