Представлено перший електромобіль Rolls-Royce

Представлено перший електромобіль Rolls-Royce

19 жовтня 2022
0

Опубліковані офіційні фото та відео з Rolls-Royce Spectre. Перший електромобіль в історії британської марки вже доступний для замовлення, але його виробництво стартує лише наприкінці 2023 року. Подробиці знакової моделі розкрили на офіційному сайті бренду.

Новий Rolls-Royce Spectre є наступником бензинової моделі Wraith. Розкішне чотиримісне купе коштуватиме приблизно 400 тис. доларів. Електрокар досягає понад 5 м у довжину при колісній базі 3 210 мм і важить 2 975 кг. В основі авто лежить інноваційна алюмінієва платформа.

У профіль електромобіль Rolls-Royce нагадує попередника - у нього довгий капот, вигнута лінія даху та двері, що відкриваються проти руху. Збережена і фірмова хромована решітка радіатора, причому вона отримала ще й діодне підсвічування. З нею поєднуються тоненькі діодні фари. Стандартними є величезні 23-дюймові колеса.

У внутрішній обробці переважають дорогі шкіра та дерево. У салоні класичний стиль Rolls-Royce поєднується із сучасними технологіями. На всю ширину передньої панелі розтягнуто трисекційний дисплей, але залишився і циферблат годинника. Діодне підсвічування стелі імітує зоряне небо, а в дверях заховані фірмові парасольки.

Електрокар Rolls-Royce Spectre 2023 оснащений повним приводом і двома моторами, що розвивають 585 к. с. і 900 Нм. Він розганяється до 100 км/год за 4,5 секунди і може проїхати 515 км без підзарядки. За комфорт їзди відповідають пневмопідвіска й активні стабілізатори.

У Rolls-Royce вважають, що випуск електрокара - це втілення у життя пророцтва засновника марки Чарльза Роллса. Ще в 1909 році він передбачив, що електромобілі згодом витіснять бензинові авто.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація