Преміальні електромобілі стрімко дешевшають на вторинному ринку

Преміальні електромобілі стрімко дешевшають на вторинному ринку

18 лютого 2024
5

Преміальні електромобілі Audi e-tron quattro та Jaguar I-Pace за кілька років на вторинному ринку сильно подешевшали. Фактично ці машини зрівнялися в ціні з бюджетними новинками електромобільного сегмента. Про це повідомляє сайт Carscoops.

Це добрі новини для покупців, які шукають вигідний електрокар преміального бренду. Але перші власники таких автомобілів втрачають багато грошей під час перепродажу.

За кілька років колись дорогий преміальний кросовер Audi e-tron quattro втратив у ціні - сьогодні його можна купити дешевше за новий Nissan Leaf. Теж стосується і Jaguar I-Pace. Цікаво, що свого часу ці два преміальні кросовери конкурували один з одним.

Виявилося, що сьогодні на вторинному ринку багато пропозицій про продаж Audi e-tron quattro і Jaguar I-Pace дешевше за 30 000 і навіть за 25 000 доларів. Це екземпляри віком чотири-п'ять років.

Кросовер Audi після появи на ринку у 2019 році коштував від 75 000 доларів. Діапазон цін на новий I-Pace - 70-80 тисяч. Таким чином, ці моделі з пробігом вже подешевшали приблизно втричі.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Алексей Сухоруков  

Не нашёл что-то я их по 25.

+2ВІДПОВІСТИ  
ВладГ  

Алексей Сухоруков, я на авторіа бачив ягуари айпейс по 26.5-27к. Більше того, я на одному такому навіть їздив на тестдрайві.
погано ви шукали. це звісно не 25, але майже. +ніхто не відміняв торг

+1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

"Гарні" новини для тих, хто казав, що купувати електрички це вигідно і вони економлять таким чином. Мало того, що початкова вартість вища, так ще й через кілька років вони нічого не коштують

+1-15ВІДПОВІСТИ  
Reallice  

No Mercy, як би це сумно не звучало, але це правда. Я думаю тут не справа в самих авто, а справа в Європі, бо саме ці два авто дуже просіли в ціні, ауді то ломучий хлам там ще цей факт впливає, але основний вплив дають ціни на електроенергію у Європі. В мене друзі кажуть про ціни в 0,5є за кВт, в ягуарі середній розхід нехай 21квт, в ауді 28квт при таких цінах виходить в ауді розхід майже 8л дизеля на 100км(якщо перевести 14€ при ціні солярки 1,8€)
Тому на мою думку їх скидують в Європі.

+1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Reallice, а коли всі пересядуть на електрички ціну ще піднімуть, це очевидно, бо попит на електроенергію підвищиться.
Який тоді сенс в електромобілях, якщо:
-вони дорожчі ніж аналоги на ДВЗ,
-в ціні втрачають швидше,
-заміна батареї коштує, просто космос,
-запас ходу досить обмежений,
-час заряджання разів у 10-15, як мінімум, більший, ніж у авто на ДВЗ,
- електромобілі важчі,
-важко загасити при загорянні,
-щодо екологічності, теж питання відкрите.
Це швидше риторичні запитання для роздумів.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація