Преміальні позашляховики Toyota отримають нові гібридні версії

Преміальні позашляховики Toyota отримають нові гібридні версії

11 березня 2023
0

Toyota Land Cruiser 300 та його розкішний «побратим» Lexus LX отримають нові флагманські версії. Їх оснастять потужною гібридною установкою. Про це стало відомо сайту 4thgenerationtundra.

З'ясувалося, що у Канаді концерн Toyota зареєстрував торгову марку Lexus LX 700h. Літерою «h» у номенклатурі Lexus позначаються саме гібриди.

Гібрид Lexus LX 700h мають представити наприкінці 2023 або на початку 2024 року. Пізніше аналогічна версія має з'явитися і Toyota Land Cruiser 300.

Силову установку для позашляховиків запозичили у споріднених Toyota Tundra та Sequoia, побудованих на тій же платформі TNGA-F. Вона складається з 3,5-літрового V6 твін-турбо та електромотора, а сумарна віддача складає 443 к.с. та 790 Нм.

Гібрид Toyota приблизно на 10% економічніший за стандартну 3,5-літрову модель. До того ж у нього значно більша тяга, що дозволяє буксирувати важкий причіп.

Також не виключено, що в майбутньому з'явиться ще потужніший гібрид Lexus LX 750h. Його віддачу можуть збільшити до 480 к.с. і 870 Нм, проте поки що така силова установка ще готова.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація