Презентовано новий надпотужний Aston Martin Vantage

Презентовано новий надпотужний Aston Martin Vantage

12 лютого 2024
0

Aston Martin представив оновлений Vantage. Окрім оновленої зовнішності, автомобіль отримав 656-сильний мотор. Це зробило модель 2025 року найшвидшим Vantage за всю його 74-річну історію. Претендувати на такий статус спорткару дозволяє модернізований 4,0-літровий двигун V8 з подвійним турбонаддувом. Віддача агрегату - 656 к.с. та 800 Нм крутного моменту, на 153 к.с. та 115 Нм більше, ніж до оновлення.

Домогтися такого суттєвого збільшення потужності інженерам Aston Martin вдалося за рахунок модифікації профілів кулачків та використання більших турбокомпрессорів. Крім того, оптимізовано ступінь стиснення та посилено охолодження.

Працює двигун у парі з колишньою 8-ступінчастою автоматичною коробкою ZF. З місця до 96 км/год задньопривідний спорткар прискорюється за 3,4 секунди. Максимальна швидкість сягає 325 км/год. Поліпшити прискорення дозволили нова система контролю запуску та регульована система контролю тяги.

Жорсткість кузова покращена за рахунок модернізованої та дещо пересунутої передньої поперечки кузова та посиленої розпірки між стійками задньої підвіски. Плюс до цього оновлений Vantage отримав інтелектуальні адаптивні амортизатори та вдосконалену систему керування з електронним підсилювачем. Як заявляють у Aston Martin, разом вони створюють «по суті спортивне відчуття, залишаючи при цьому місце для більш жорсткого контролю над тілом».

Всі Aston Martin Vantage 2025 року стандартно укомплектовані 21-дюймовими кованими колісними дисками. Шини - спеціально виготовлені Michelin Pilot Sport 5 S розміром 275/35 спереду та 325/30 ззаду. Також до стандартної комплектації включені чавунні гальмівні диски. За доплату їх замінять карбон-керамічними, що зменьшить масу автомобіля на 27 кг. Плюс до цього в арсеналі моделі просунута система контролю динаміки та електронний задній диференціал, який працює спільно з оновленою системою ESP.

Зовні оновлений Aston Martin Vantage відрізняється збільшеною решіткою радіатора та матричними світлодіодними фарами, як у DB12. У задній частині ширший бампер та збільшені вихлопні патрубки. Також згадуються три нові кольори кузова, якими доповнили стандартну кузовну палітру моделі.

Інтер'єр оновленого Vantage перероблений у стилістиці того ж DB12. Зокрема, перемальовано передню панель автомобіля. Нова 10,25-дюймова інформаційно-розважальна система доповнена безліччю фізичних кнопок та перемикачів. Стандартна аудіосистема - 390-ватна з 11 динаміками. За доплату запропоновано систему Bowers & Wilkins з 15 динаміками потужністю 1170 Вт.

Виробництво Aston Martin Vantage 2025 року стартує до кінця березня. Перші поставки розпочнуться у другому кварталі цього року.

Джерело: Авто Центр
Фото: Aston Martin

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація