Президент Чехії потрапив у скандал через порушення ПДР на мотоциклі

Президент Чехії потрапив у скандал через порушення ПДР на мотоциклі

04 серпня 2023
1

Президент Чехії Петро Павел опинився у центрі скандалу через їзду на мотоциклі без шолома. За помилку йому довелося вибачатися перед громадянами країни.

Відео моменту порушення ПДР розлетілося по соцмережах. Відомо, що інцидент стався у селі Ртино у Підкрконоші на півночі Чехії. Петро Павел не відмовчувався. Він заявив, що сів за кермо мотоцикла без шолома на дорозі, якою мало хто користується, і проїхав не більше 1,5 км. Але він усвідомлює помилку і вибачається за «очевидне порушення правил дорожнього руху».

«Я усвідомлюю свою помилку і прошу вибачення за очевидне порушення правил дорожнього руху. Все своє життя я дотримуюся всіх заходів безпеки при їзді на мотоциклі, починаючи від шолома і закінчуючи одягом із протекторами та жилетом із подушкою безпеки. І тут я поїхав на заправку, щоб підкачати шини. Це була 1,5-кілометрова подорож дорогою, що рідко використовується. Це було безглуздо. Я розумію, що президент має надавати приклад у дотриманні правил», - сказав президент CNN Prima NEWS.

Петро Павел додав, що має намір взяти участь у акції KEEP RESPECT, мета якої - допомогти мотоциклістам, які опинилися в інвалідному візку з чужої вини, і пожертвувати суму, яка перевищує штраф за подібне порушення. Варто зазначити, що у Чехії притягнути до відповідальності президента не можна за жодної провини, у тому числі й адміністративної. Це прописано у Конституції країни.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

кірбі  

Класній мот Jawa 634 в мене такий був настальгія та й годі цей шо в чеського президента якась нова генерація бо на передній вилці дискові тормоза.

+1-4ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація