Продажі електрокарів Tesla впали в Китаї

Продажі електрокарів Tesla впали в Китаї

11 травня 2022
0

Через жорсткі обмеження в Китаї, викликані черговим спалахом коронавірусу, багато автовиробників вимушено зупиняли свої виробництва. Не стала винятком і компанія Tesla, яка має на території Шанхаю «Гігафабрику». Підприємство повернулося на роботу 19 квітня після 22-денного простою. За минулий місяць американська марка випустила близько півтори тисячі електрокарів, що на 98 відсотків менше березневого результату.

До призупинення потужностей шанхайська «Гігафабрика» випустила в березні 65 800 електромобілів. Після 22-денного простою фахівці Tesla планували збирати до 2600 електрокарів на добу, проте зараз у планах компанії вийти на показник 200 моделей на день. Нестабільна ситуація пов'язана з нестачею комплектуючих, які автозавод не може отримати через черговий локдаун у Шанхаї. При цьому не виключено, що коронавірусні обмеження продовжать у регіоні до кінця травня.

Крім Tesla коронавірусні обмеження вплинули на весь автомобільний ринок Китаю. За оцінками експертів, за минулий квітень продаж машин у країні скоротився від 36 до 48 відсотків порівняно з березнем. При цьому фахівці наголошують, що, незважаючи на всі складнощі з виробництвом, популярність батарейних моделей у Піднебесній продовжує зростати.

Джерело: Reuters

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація